Testimonials

  • Martine Huijbregts studeert Engels taal en cultuur: educatie en communicatie

    “Ik houd van schrijven – ik ben niet voor niets afgestudeerd journalist – en van de Engelse taal. In mijn bachelor Amerikanistiek prominent aanwezig, maar ik miste dat in mijn werk als journalist. Lesgeven kende ik al dankzij mijn bijlessen Engels en ik ben gek op presenteren. En dan is één en één twee.

    Ik sta nu een jaar voor de klas en ik merk dat het helemaal mijn ding is. Ik heb goed contact met de leerlingen, de lessen gaan goed en orde houden gaat tot mijn verbazing vrijwel moeiteloos. En ik ben weer dagelijks bezig met Engels. Bij Amerikanistiek heb ik nooit veel gedaan met Shakespeare, terwijl ik daar helemaal gek op ben. Met het keuzevak Shakespeare’s History Plays kon ik eindelijk de diepte induiken.

    De UU is qua sfeer erg positief en de studiefaciliteiten in Utrecht Science Park en in de mooie binnenstad zijn goed. Vooral de bibliotheek is fantastisch. Daar vond ik veel materiaal voor mijn scriptie, die gaat over het lezen van Shakespeare’s koningsdrama’s op middelbare scholen.

    Ik heb dankzij mijn connecties op mijn huidige en vorige school een baan gevonden op een Daltonschool in Vught. I k kijk er enorm naar uit om daar na mijn master in mijn eigen klassen aan de slag te gaan. Daarnaast wil ik graag als freelance journalist blijven schrijven. Op die manier houd ik mijn carrière fris en uitdagend!”