Testimonials

 • Gitta Haarbosch studeerde Duitse taal en cultuur: educatie en communicatie

  "In het laatste jaar van mijn master Duitse taal en cultuur: educatie en communicatie ben ik gaan werken. Het was een onderdeel van mijn opleiding om werkervaring op een middelbare school op te doen. Het eerste jaar was pittig, maar ook erg leuk. Het was voor mij de bevestiging dat het onderwijs goed bij me past."

  Band met leerlingen

  "Ik geef nu zowel les in de onderbouw als in de bovenbouw. Ook ben ik coach van een aantal leerlingen. Ik begeleid ze bij hun studieloopbaan. Dit onderdeel van mijn werk is behoorlijk intensief, maar geeft veel voldoening. Je bouwt een sterke band met de leerlingen op en dat werkt prettig. Verder ben ik iedere dag bezig met onderwijsvernieuwingen, werkvormen, lesmateriaal creëren, etcetera. Mijn baan is divers en dat maakt het zo leuk."

  Invalwerk

  "Het carrièreperspectief voor studenten die geïnteresseerd zijn in dit programma is goed. Ik kan je zeker aanraden om je al tijdens je bachelor op deze master te oriënteren. Zo heb ik bijvoorbeeld al invalwerk gedaan in het laatste jaar van mijn bachelor. Als je geïnteresseerd bent in het onderwijs, kan zo’n ervaring de doorslag geven om te kiezen voor het docentschap."