Carrièreperspectieven

Ontdek hoe breed het veterinaire werkveld is! Om bewust te kiezen wat je wilt doen na je studie, is het belangrijk om te weten wat je allemaal kunt kiezen. Lees hieronder verder of bekijk de filmpjes op de Studentensite, deze geven een beeld van functies en organisaties waar je kunt gaan werken. 

Mogelijke carrièrepaden

Het merendeel van de afgestudeerden gaat na het afstuderen in de praktijk werken. Daarnaast kiest een kleiner deel van de afgestudeerden voor een wetenschappelijke (promotie)carrière of gaan ze werken bij bijvoorbeeld de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, overheid of diervoedingsindustrie. Aan welke functies moet je dan denken? Hieronder vind je een overzicht van verschillende functies, bedrijven en organisaties waar je terecht kunt.

Academische en professionele kennis en vaardigheden

Om een goede overgang van je master naar het beroepsveld te creëren, wordt er zowel tijdens je studie als naast je studie aandacht besteed aan arbeidsmarktoriëntatie en professionele ontwikkeling. Zo kom je veelvuldig in contact met het brede beroepsveld en potentiële werkgevers en er is persoonlijke begeleiding.