Communicatie, beleid en management in Utrecht onderscheidt zich door:

  • overtuigend communiceren in de netwerksamenleving
  • competenties voor de arbeidsmarkt
  • kleinschalig onderwijs

Overtuigend communiceren in de netwerksamenleving

Het masterprogramma Communicatie, beleid en management wordt aangeboden binnen de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Die onderscheidt zich door de combinatie van bestuurskunde en organisatiewetenschap. Dit masterprogramma richt zich op de inzet van communicatie voor samenwerking, kennismanagement en gedragsverandering van "stakeholders" in onze netwerksamenleving.

Competenties voor de arbeidsmarkt

Door onderzoek te doen maak je kennis met de praktijk. Het programma is gebaseerd op een didactisch concept van taak- en competentiegericht onderwijs: aan de hand van taken verwerf je competenties ten behoeve van je toekomstige beroepsuitoefening.

Kleinschalig onderwijs

De kleinschaligheid van de opleiding is bijzonder; de persoonlijke betrokkenheid en interactiviteit is groot. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 25 studenten die intensief begeleid worden door een vaste begeleider.

Internationaal perspectief

In dit masterprogramma besteden we ook nadrukkelijk aandacht aan het internationale perspectief. We werken met internationale literatuur, internationaal vergelijkende casestudies en gastsprekers uit het buitenland. Bovendien heb je de mogelijkheid om je scriptie (onder voorbehoud van voldoende plek) in Milaan, Barcelona, Warschau, Bukarest of Brighton te schrijven.

Onze verwachtingen

Uitgangspunt van de masterprogramma’s van Bestuurs- en Organisatiewetenschap is dat je al veel kennis in huis hebt. Wij willen die kennis activeren en aanvullen. Een nieuwsgierige, actieve studiehouding is dan ook belangrijk.
De Universiteit Utrecht stelt hoge eisen aan haar masteronderwijs. Je mag rekenen op kleinschalig en uitdagend onderwijs, goede begeleiding en inspirerende experts die graag hun vakkennis met je delen. De Universiteit Utrecht verwacht daarvoor ook je betrokkenheid, inzet en de ambitie om het beste uit jezelf te halen. Eigenlijk draait alles dus om wederzijds commitment.

Internationale toppositie

De Universiteit Utrecht wordt internationaal erkend als toonaangevende onderzoeksuniversiteit. Volgens de ranglijst van beste universiteiten, gepubliceerd door de Shanghai Jiao Tong University for Higher Education in 2017, zijn we nummer 1 in Nederland. Binnen Europa bekleedt de Universiteit Utrecht de 13e positie, wereldwijd staan we op nummer 47. De afgelopen 13 jaar was de Universiteit Utrecht de beste Nederlandse onderzoeksuniversiteit in deze Shanghai Ranking. De rangorde is gebaseerd op meest geciteerde wetenschappers, het aantal gepubliceerde artikelen in Nature & Science, de kwaliteit van de opleidingen en het aantal Nobelprijswinnaars.

De Universiteit Utrecht is lid van de League of European Research Universities (LERU). De LERU is een vereniging van grote, gelijkgestemde Europese onderzoeksuniversiteiten die door samenwerking invloed willen uitoefenen op de Europese beleidsagenda op het gebied van onderzoek, onderwijs en innovatie.

Universiteitsbibliotheek binnenstad

Uitstekende faciliteiten

Als student maak je gebruik van de uitstekende studievoorzieningen van de faculteit, waaronder de moderne universiteitsbibliotheek in de binnenstad met een uitgebreide collectie. Je hebt zowel in de bibliotheek als vanuit je werkplek thuis toegang tot Nederlandse en buitenlandse wetenschappelijke publicaties. Ook heb je een ruime keuze aan databanken die toegang geven tot wetenschappelijke artikelen en dergelijke. Verder beschik je over de modernste voorzieningen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.