Mogelijke carrièrepaden

Met je kennis van Communicatie, beleid en management, je vaardigheden en analytisch vermogen, ben je als afgestudeerde van dit programma een goede gesprekspartner voor organisaties. Jij kunt communicatie inzetten om verandertrajecten te managen, nieuw beleid vorm te geven, samen met in- en externe 'stakeholders' een bepaald imago te creëren, gedrag van mensen te veranderen en overtuigende advies- of onderzoeksrapporten tot stand te brengen.

Naar de arbeidsmarkt

Als afgestudeerde van het masterprogramma Communicatie, beleid en management kun je onder andere aan de slag als onderzoeker/adviseur bij een (communicatie)adviesbureau, een gemeente, de provincie of een ministerie. Het is ook mogelijk als stafmedewerker communicatie of Public Relations in de private sector te starten, en vanuit die positie door te groeien naar een leidinggevende functie.

Afgestudeerden van dit masterprogramma vervullen onder andere de volgende functies:

  • Organisatieadviseur (bij Young, &samhoud en Berenschot)
  • Communicatieadviseur Brainport Development (Eindhoven)
  • Management consultant/Partner (Steward Redqueen)
  • SEO Consultant (Starcom Mediavest)
  • Newsroom Coördinator/Eindredacteur Social Media (Ministerie van Buitenlandse Zaken)
  • Plv. Afdelingshoofd (Spoor)veiligheid, internationaal & regelgeving (Ministerie van Infrastructuur en Milieu)
  • Strategic Consultant TOPS Office (ABN AMRO Bank N.V.)
  • Business Consultant (InShared)

Academische carrière

Een van de mogelijkheden na je afstuderen is om te promoveren. Dit kan bij de Universiteit Utrecht of bij een andere universiteit in Nederland. Promovendi voeren gedurende een periode van vier jaar wetenschappelijk onderzoek uit. 

Feiten en cijfers

Veel Utrechtse bestuurs- en organisatiewetenschappers vinden direct na het afstuderen een baan. Na gemiddeld drie maanden geldt dit voor alle afgestudeerden. Een klein percentage gaat na de masterfase nog doorstuderen of gaat een promotietraject in. Veel studenten leggen al tijdens hun studie contact met hun toekomstige werkgever, bijvoorbeeld tijdens een stage, beroepenmarkt of door een (scriptie-) onderzoek uit te voeren in opdracht van een organisatie of bedrijf. De opleiding heeft goede banden met de beroepspraktijk en afgestudeerden zijn tevreden over de mate waarin de opleiding voorbereidt op de arbeidsmarkt.

Wil je weten waar onze alumni Bestuur en beleid hun carrière onder andere, voortzetten? Lees het in hun testimonials