GHIS

Graduate Honours Interdisciplinary Seminars (GHIS) is een reeks van kleinschalige interdisciplinaire seminars over de focusgebieden van het onderzoek aan de Universiteit Utrecht. De onderwerpen zijn divers, variërend van mondiale gezondheidsproblematiek en de overgang naar een duurzame samenleving tot trends in jeugdcultuur en wetenschapsfilosofie. Maximaal acht studenten nemen deel aan de discussiegroepen per seminar. Elk seminar wordt verzorgd door een gerenommeerd wetenschapper. Jij, je collega-studenten en de docenten stellen samen de inhoud van de seminars samen.

Seminars

Gedurende een jaar volg je in de avonduren drie seminars die elk bestaan uit vier bijeenkomsten. Na afloop van de drie seminars organiseren alle GHIS studenten een gezamenlijke bijeenkomst waarin je met elkaar deelt wat je tijdens eerdere seminars geleerd hebt. Elke studieperiode volg je een seminar. Voorafgaand aan de start van een studieperiode kies je welk seminar je wilt volgen. Onderwerpen die in de seminars van afgelopen jaar voorbij kwamen: societal impact of antibiotic resistance, deglobalization, child development and public order & security.

GHIS is 7,5 ECTS en je volgt de seminars naast je reguliere masteropleiding. Het programma is in het Engels en toegankelijk voor alle masterstudenten van de UU.

Meer informatie

Wil je meer weten over het programma of wil je je aanmelden, kijk dan op uu.nl/ghis