Hoge kwaliteit fundamenteel onderzoek met het oog op maatschappelijke relevantie.

Instituut voor Informatica en Informatiekunde

In onze moderne samenleving zijn digitale oplossingen terug te vinden in de kleinste details van ons dagelijks leven. Hierdoor is de interactie tussen onderzoek en samenleving sterker dan ooit, wat heeft geleid tot gemakken waar we nog niet zo lang geleden alleen maar van konden dromen. Maar deze interactie is ook een constante bron van nieuwe - vaak fundamentele - uitdagingen op het gebied van informatica en informatiekunde.

In onze voortdurend veranderende (digitale) samenleving zoekt het Instituut voor Informatica en Informatiekunde steeds naar nieuwe, maar realistische manieren om de grenzen van zowel wetenschap als maatschappelijke toepassing te verleggen. We dragen bij aan vernieuwende informatietechnologieën door de ontwikkeling van nieuwe concepten, theorieën, algoritmes, en softwaremethoden. Binnen het informatica-onderzoek ontwikkelen en verbeteren we digitale mogelijkheden, terwijl informatiekunde zich juist richt op de toepassing en implementatie van deze mogelijkheden in de samenleving. Het is deze wisselwerking die een grote drijfveer is in het onderzoek binnen ons instituut.

Ons onderzoek is gefocust op vier velden die elkaar deels overlappen:

software systems
interaction technology
virtual worlds

Contact

Nieuws

4 juli 2017
Computers te "leren "kijken is een grote uitdaging, in dit artikel van Commit.nl meer over dit proces met UU docent Ronald Poppe aan het woord.
1 april 2017
Afstudeeronderzoek dat oplossing biedt voor complexe rangeerproblematiek bij NedTrain wint Vliegenthart Scriptieprijs 2016.
2 maart 2017
Een artikel van Commit over hoe computer een emotie kan leren herkennen opgewekt door muziek, achtegrondinformatie van UU postdoc Anna Aljanaki.
16 februari 2017
Symposium Ecogames: Game Research meets Sustainability
money coins
9 februari 2017
De subsidies zijn voor de twee internationale samenwerkingsprojecten OPTICA en SMESEC

Pagina's

RSS

Agenda

Bijvoorbeeld: 07/28/2017
18
sep
18 september 2017 14:30 - 15:30
Promotie van Erik Jagroep
RSS