Ugur Üngör over het Syria Oral History Project in tijdschrift Foreign Policy

Devastation in conflict areas. Source: Niod.nl
Devastation in conflict areas. Source: Niod.nl

Op 27 december 2018 verscheen een artikel in tijdschrift Foreign Policy over het Syria Oral History Project, dat gecoördineerd wordt door dr. Ugur Üngör (Politieke Geschiedenis). 

Dr. Ugur Ümit Üngör. Foto Jussi Puikkonen/KNAW
Dr. Ugur Ümit Üngör. Foto Jussi Puikkonen/KNAW

Begin 2018 startte het Syria Oral History Project, een onderzoeksproject dat de ervaringen van Syriërs met massaal geweld en de dynamiek van het gewelddadige conflict in Syrië zal documenteren en onderzoeken. Dit zal gebeuren door middel van van ooggetuigenverslagen en narratieven van het massale geweld in Syrië sinds 2011. Foreign Policy interviewde Üngör over het project op hun website. 

broodnodig 

In het artikel ‘We Can’t Save Syrians Anymore, But We Can Save the Truth’  wordt beargumenteerd dat dit soort brede contextuele documentatie broodnodig is voor zowel historisch onderzoek als maatschappelijke verwerking van het collectieve trauma van de burgeroorlog in Syrië. 

institutions for open societies

Ugur Üngör is historicus en tevens verbonden aan Institutions for Open Societies, een interdisciplinair onderzoeksgebied van de Universiteit Utrecht gericht op de ontwikkeling en uitbouw van gezonde open samenlevingen, waar dan ook ter wereld.

Meer informatie
Lees het artikel hier