Sportieve thuiswerker heeft hogere arbeidsproductiviteit

Je in het zweet werken loont

Hardloopster in bos
© iStockphoto.com/amriphoto

Werknemers die veel bewegen functioneren beter op hun werk, verzuimen minder en zijn bovendien tevredener. Promovendi Anne van der Put (Sociale Wetenschappen) en Evelien van Leeuwen (Bestuurs- en Organisatiewetenschap) stellen daarom in De Telegraaf dat meer aandacht voor beweging van thuiswerkers in het belang is van werknemer én werkgever.

Sporten onder werktijd

Nu sportscholen en -verenigingen vanwege de strengere coronamaatregelen om 17.00 uur moeten sluiten, is sporten buiten werktijd voor de gemiddelde werknemer een extra uitdaging geworden. Hoewel uit vele onderzoeken is gebleken dat lichaamsbeweging de arbeidsproductiviteit verhoogt, vinden thuiswerkers het toch lastig om aan leidinggevenden te vragen of ze onder werktijd kunnen sporten. Zij hebben vaak het gevoel dat zij moeten bewijzen dat zij aan het werk zijn. Veel thuiswerkers pauzeren bijvoorbeeld niet eens. Maar zij zijn waarschijnlijk scherper als ze wél een rondje door het park gaan rennen, aldus Van der Put.

Het goede voorbeeld

Om thuiswerkers toch voldoende te laten bewegen, moeten we vooral kijken naar de werkgevers. Van Leeuwen stelt dat managers nog vaak denken dat sporten onder werktijd ten koste gaat van de productiviteit, terwijl meer aandacht voor gezondheid juist heel veel positieve werkuitkomsten heeft. Niettemin zien verschillende sportschoolhouders tijdens de coronaperiode een positieve stijging in het aantal geboekte lessen onder werktijd. Het is volgens Van der Put en Van Leeuwen dan ook van belang dat de baas het goede voorbeeld geeft. Als hijzelf aangeeft even niet bereikbaar te zijn omdat hij gaat fitnessen, rolt de thuiswerker ook eerder zijn yogamat uit tussen de vergaderingen door.

Het is echt niet zo dat een werknemer die tussen de middag een uurtje gaat zwemmen, alsnog om vijf uur zijn laptop dichtklapt omdat de werkdag erop zit.

Een vast, vergaderluw moment inplannen waarop werknemers kunnen gaan sporten is daarbij een slim idee. Door bijvoorbeeld af te spreken dat er rond lunchtijd nooit vergaderingen zullen zijn en de telefoon op stil kan, heeft iedereen tijd voor lichaamsbeweging. De avonduren dat de sportaccommodatie toch is gesloten, kunnen dan worden gebruikt om het werk af te ronden. Het is echt niet zo dat een werknemer die tussen de middag een uurtje gaat zwemmen, alsnog om vijf uur zijn laptop dichtklapt omdat de werkdag erop zit.