28 februari 2019

Marja Kik over verhoogde zeekoetensterfte in diverse media

Begin februari werden er vele zieke, stervende of dode zeekoeten gevonden op de Waddeneilanden en aan de kust. Levende vogels werden naar opvangcentra gebracht en dode dieren zijn verzameld voor onderzoek naar de doodsoorzaken. Op donderdag 14 februari vond een uitgebreide sectiedag plaats bij de Faculteit Diergeneeskunde onder leiding van dr. Marja Kik van de Universiteit Utrecht, in samenwerking met dr. Mardik Leopold van de Wageningen Universiteit. Hier was landelijke media bij aanwezig, waaronder het Jeugdjournaal en het RTL nieuws.

Jeugdjournaal 14 februari 2019

Verschillende onderzoeksinstituten bundelen bij het onderzoek naar de zeekoetensterfte hun kracht. Onder andere Wageningen Marine Research, Wageningen Bioveterinary Research en het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht. In overleg met het ministerie van LNV, financier en opdrachtgever van het onderzoek, onderzochten deze onderzoeksinstituten 100 zeekoeten. De resultaten van het onderzoek worden half maart verwacht.

Verschillende media pakten het verhaal over de zeekoeten op, onder andere NPO Radio 1, NOS, De Volkskrant, Dagblad van het Noorden.

Bekijk hier ook het fragment van het RTL Nieuws.