18 februari 2019

Imar de Vries op RTL Z over nieuwe functie WhatsApp

© iStockphoto.com

Op 14 februari verscheen een artikel op RTLZ.nl waarin dr. Imar de Vries (Media en Performance Studies) reageert op de nieuwe functie van WhatsApp waarbij je deelname aan een groepsgesprek kunt weigeren. 

Dr. Imar de Vries
Dr. Imar de Vries

Veel mensen storen zich aan de hoeveelheid berichten die binnenkomen in groepsgesprekken op WhatsApp. Maar zomaar uit een groepschat stappen is lastig, want wat als mensen het je kwalijk nemen?

luisteren naar gebruikers

WhatsApp test op dit moment een nieuwe functie uit waarbij gebruikers zelf kunnen beslissen of ze aan een groepsgesprek worden toegevoegd. Zo moet worden voorkomen dat je in een groepschat terechtkomt waar je niet in wil zitten. Imar de Vries houdt zich bezig met communicatietechnologie en legt uit waarom apps steeds vaker naar gebruikers luisteren: "Partijen als Facebook - waar WhatsApp onder valt - luisteren beter naar de gebruikers. Dat moeten ze ook wel nu er steeds kritische berichten naar buiten komen over het delen van data. De gebruiker voelt zich slachtoffer van hoe de social media-platformen hen naar binnen heeft gelokt", aldus De Vries op RTLZ.nl

imar de vries

Imar de Vries is mediawetenschapper en tevens verbonden aan Institutions for Open Societies, een interdisciplinair onderzoeksgebied van de Universiteit Utrecht gericht op de ontwikkeling en uitbouw van gezonde open samenlevingen, waar dan ook ter wereld.