Het gebeurt in Utrecht: Karin Geuijen

RTV Utrecht maakte een serie portretten van zes wetenschappers van de Universiteit Utrecht. Een van hen was Karin Geuijen, als universitair docent verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). We zien haar aan het werk als maatschappelijk betrokken docent, onderzoeker en Utrechter, met name bezig met de positie van gedwongen vluchtelingen in de samenleving. Zij doet onderzoek naar alternatieven voor het migratiebeleid dat volgens haar ‘al dertig jaar in een impasse zit.’

‘Het gebeurt in Utrecht’ met Karin Geuijen (20 minuten). Om deze aflevering van RTV Utrecht op 3 april 2022 terug te zien, klik je op deze link.

Karin Geuijen


Karin Geuijen onderzoekt maatschappelijke transformaties gericht op het creëren van publieke waarde, met name rond het vraagstuk van gedwongen migratie. Zij is onder andere ook projectleider van Welcoming spaces, een internationaal consortium dat meerjarig onderzoek doet naar de manier waarop niet-EU migranten onderdeel (kunnen) zijn van het revitaliseren van krimpgebieden in Europa. Daarnaast is zij verbonden aan de onderzoekshub Migration and Societal Change.

10 mei: De Duiders


Op dinsdagavond 10 mei 2022 is Karin Geuijen te gast in het Studium Generale programma De Duiders, om te spreken over wat de komst van vluchtelingen uit Oekraïne ons leert over het asielbeleid. Lees meer.