Heeft de coronacrisis ons seksleven veranderd?

Sex © iStockphoto.com/Dean Mitchell

Door de coronacrisis zijn we op een andere manier bezig met seks, maar opener over ons seksleven zijn we volgens Jelle Wiering, docent bij het departement Filosofie en Religiewetenschap, niet geworden. Hij vertelt op RTL Nieuws over seks, seksspeeltjes en de coronacrisis.

Geheim tussen partners

Op sociale media deinzen we er niet voor terug om te discussiëren over seksspeeltjes, maar dat betekent niet dat het taboe dankzij deze ontwikkeling volledig is verdwenen. "Door sociale media zie je het meer, maar ik denk niet dat de gemiddelde Nederlander op een verjaardag over dit onderwerp begint," aldus Wiering. Het blijft volgens hem vooral een 'geheim' tussen twee partners.

Verandering in seksleven

Toch heeft de coronacrisis wel degelijk verandering teweeggebracht in de manier waarop we bezig zijn met seks. "Mensen hebben meer tijd gehad om na te denken over hun seksleven," stelt Wiering. Daarbij overwegen zij dan meer dan voorheen het gebruik van sekspeeltjes. Ook vindt hij het een positieve ontwikkeling dat er meer aandacht is voor vrouwelijk plezier: "Ik vind het heel goed dat stellen meer gaan nadenken over het genot van de vrouw."