23 augustus 2019

Geert Buelens over zijn band met de Vlaamse krant De Morgen

Prof. dr. Geert Buelens
Geert Buelens

Prof. dr. Geert Buelens (Moderne en hedendaagse literatuur) schreef 11 augustus in de Vlaamse krant De Morgen over zijn bijzondere band met de krant.

"Voor mij zal De Morgen altijd de krant zijn die mij leerde lezen," opent Buelens zijn stuk. "Het talent dat Herman de Coninck rond zich had verzameld, maakte de boekenbijlage tot de beste universiteit van het land. De wereld van de literatuur en de literatuur van en over de wereld ontdekken door de ogen van Rudi Laermans, Geert Lernout, Ilse Logie en Mon Detrez… ik gun het elke zeventienjarige."

Recensent

"Vervolgens werd De Morgen de krant die mij kansen bood als recensent. Ik was nauwelijks afgestudeerd of Bernard Dewulf en Eric Rinckhout lieten me over poëzie schrijven. Voor mijn ego was dat misschien niet zo gezond; De Morgen was toen immers een hippe krant – daarvoor mogen schrijven betekende nogal wat."

Geert Buelens (1971) schreef tussen 1993 en 2009 recensies en columns voor 'De Morgen'. In de lente en zomer van 2008 blogde hij op de site van de krant vanuit Washington over de opkomst van Barack Obama. Hij is schrijver van onder meer 'De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis'.