Fiona van ’t Hullenaar wint Green Leader Award

Fiona van 't Hullenaar en Anneke de Vries bij de Green Leader Awards

De award voor persoonlijk leiderschap en lef in de groene bouw- en vastgoedsector is dit jaar gewonnen door Fiona van ‘t Hullenaar, Directeur Vastgoed & Campus van Universiteit Utrecht. Van de zeven genomineerden behaalde Van ’t Hullenaar de meeste stemmen van het publiek en de vakjury.

Van ’t Hullenaar was zichtbaar verrast en geëmotioneerd: “Ik ben zó overrompeld. Maar ik ben vooral enorm trots op mijn teams, we doen het samen. Ik ben trots dat ik hun Green Leader mag zijn. Een aantal voorbeelden van prachtige resultaten binnen onze universiteit zijn samenwerkingen met departement Biologie rondom innovatief bio-inspired bouwen, living labs met PV-opwekkingsonderzoek, circulariteit en materiaalpaspoorten met de Faculteit Geowetenschappen en gezonde gebouwen en vitale omgevingen met de rest van de industrie. En dan heb nog zoveel niet genoemd!”

Wat ongelofelijk leuk, ik ben zo blij!

Fiona van 't Hullenaar
Directeur Vastgoed & Campus

Oordeel van de jury
Juryvoorzitter Anneke de Vries: “Er worden hoge eisen gesteld aan Green Leaders. Duurzaamheid tastbaar maken en de massa inspireren. En daarbovenop: een groene leider moet buiten de lijntjes durven kleuren en lef hebben. Voorbeelden van dergelijke lef is iemand die durft met concurrenten samen te werken en heilige huisjes omverwerpt. En precies dit zijn de eigenschappen die we als jury in Fiona van ‘t Hullenaar herkennen. Fiona zorgt voor stroomversnelling in ambitie en realisatie. Ze heeft de Green Leader Award zeer verdiend. Zij toont duidelijk leiderschap en wat ze doet is uitermate tastbaar en inspirerend. Met haar glasheldere visie en adequate vakkundigheid wordt Van ’t Hullenaar als voorbeeld gezien voor de nieuwe generatie bouwers c.q. ontwikkelaars.”

Dit jaar waren er naast Van ’t Hullenaar nog zes andere duurzame leiders genomineerd: Clemens Brenninkmeijer, Jos Klanderman, Marieke van Doorninck, Marjan Minnesma, Michel Baars en Paul de Ruiter.

Achtergrond Green Leader Award
De Dutch Green Building Council (DGBC) organiseerde deze vierde verkiezing van de Green Leader Award in  samenwerking met PropertyNL en PROVADA. Met deze verkiezing willen zij een fundamentele verandering in leiderschap op weg naar een duurzame en circulaire bebouwde omgeving stimuleren.

Meer informatie
Hier leest u het volledige juryrapport.