8 februari 2019

Arthur Weststeijn bij verschillende radio stations over Berlusconi

Silvio Berlusconi. Bron: Wikimedia/European People's Party
Silvio Berlusconi. Bron: Wikimedia/European People's Party

Afgelopen week sprak dr. Arthur Weststeijn (Italiaans) bij NPO Radio 1 (4 februari en 7 februari) en NPO 3fm (7 februari) over de politieke ontwikkelingen in Italië.

Dr. Arthur Weststeijn
Dr. Arthur Weststeijn

Berlusconi moet weer voor de rechter verschijnen. Ditmaal vanwege de mogelijke omkoping van een getuige in een proces rondom escortmeisjes. Weststeijn stelt dat een pooier waarschijnlijk door Berlusconi is omgekocht om niet alle details over de zogenaamde 'bunga bunga-feestjes' van de voormalige president te vertellen.

Vrijgesproken

Inmiddels is Berlusconi al zo'n twintig keer voor de rechter verschenen. In bijna al deze zaken werd hij vrijgesproken. Dit lukte hem vaak doordat hij op het moment van de processen aan de macht was. Hierdoor kon hij wetten laten doorvoeren die invloed hadden op een misdaad waarvoor hij berecht werd, stelt Weststeijn.

Proeftuin Italië

In het boek Proeftuin Italië. Hoe het mooiste land van Europa de moderne politiek uitvond gaan dr. Arthur Weststeijn en dr. Pepijn Corduwener verder in op de Italiaanse politiek. Ze draaien het beeld van Italië als politieke achterblijver om, en laten zien waarom Italië de trendsetter van de moderne politiek is.