Future Food Lab

Kom proeven aan duurzaamheid bij Future Food Lab in het Educatorium

Welkom bij Utrechts’ universitaire proeftuin, waar geëxperimenteerd wordt richting een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod

Een cateraar op een kennisinstituut: dat biedt kansen. Vanaf nu vormt het Educatoriumrestaurant op Utrecht Science Park daarom het kloppende hart van wetenschap en spannende voedselinitiatieven: Future Food Lab. Houd het Future Food-eiland in het restaurant in de gaten: dit is vanaf nu de plek waar je nieuwe, duurzame, en smakelijke gerechten vindt.

Wil je meebouwen aan het Future Food Lab? Kom het duurzame voedselaanbod proeven en deel je gedachten via het ideeënbord in het restaurant. We zijn benieuwd naar jouw inzichten over voeding en duurzaamheid, zodat we samen het aanbod steeds beter kunnen maken.

Exposities en activiteiten

De komende tijd biedt Future Food Lab exposities en activiteiten rondom wisselende, voedselgerelateerde thema’s. Neem een kijkje in de houten huisjes in het restaurant om te ontdekken wat er op de universiteit gebeurt op het gebied van voedsel en duurzaamheid.

Binnen het Future Food Lab verkennen studenten, wetenschappers, medewerkers en de cateraar samen vragen als:

  • Wat is de impact van mijn broodje ham op biodiversiteit?
  • Hoe kunnen onze gewassen klimaatbestendig worden gemaakt?
  • Natuurinclusieve landbouw, wat is dat eigenlijk?
  • Wat zijn de ethische en filosofische aspecten in de transitie van de voedselketen?

Future Food Lab is een initiatief van Universiteit Utrecht (door de Green Office en Future Food) en de cateraar.