Future of Work III

Zijn vrouwen beter in zorgen en mannen beter in leidinggeven? Zijn alle vrouwelijke leidinggevenden bitches? Of zijn dit slechts achterhaalde stereotypes? Deze en andere vragen komen aan de orde bij de The Future of Work III.

"A job is not just income. It’s dignity, hope, purpose"

- Leilah Janah

Hoogleraar sociale en organisatiepsychologie Belle Derks legt tijdens de Future of Work III uit welke rol deze stereotypen op de werkvloer spelen, en hoe deze maatschappelijke verwachtingen de uitkomsten van mannen en vrouwen – thuis en op het werk – beïnvloeden. Wat zijn de manieren om deze stereotypen te bestrijden? En vraagt de toekomstige arbeidsmarkt wellicht om andere rollen en vaardigheden?

Belle Derks is hoogleraar Psychological perspectives on organisational behaviour within institutions bij de vakgroep Sociale en Organisatiepsychologie van de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek richt zich op de psychologische, fysiologische en neurologische gevolgen van de negatieve stereotypering van vrouwen en etnische minderheden in werk- en opleidingssituaties. In januari 2018 is Derks benoemd tot voorzitter van De Jonge Akademie van de KNAW.

Na afloop van haar lezing gaat Derks onder leiding van Daniëlle Arets in gesprek met Jens van Tricht, oprichter van EMANcipator, en Suzan Steeman van WOMEN Inc. Het Utrechtse centrum voor documentairefotografie Fotodok verzorgt een intermezzo op basis van hun tentoonstelling Why Work.

  • Datum en tijd: 15 maart 2018, van 19.30 - 21.30 uur
  • Locatie: TivoliVredenburg (Cloud Nine), Utrecht
  • Kosten: € 12.50 per lezing*
    * De verwerking van de kaarten gaat via onze partner TivoliVredenburg. Wanneer u voor alledrie de programma's een kaartje koopt betaalt u slechts €32,50 in plaats van €37,50.