Future of Work II

Op dit moment heeft u een leuke baan. Maar heeft u die ook nog over vijf jaar? Welke skills heeft u nodig om ook in de toekomst het werk te doen wat u leuk vindt? Dit staat centraal in The Future of Work II.

"A job is not just income. It’s dignity, hope, purpose"

- Leilah Janah

Aan het woord is professor in Strategisch Human Resource Management Paul Boselie. Om de arbeidsmarkt veerkrachtig en inclusief te maken, zijn werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk. Werknemers zullen hun hele leven moeten blijven leren. In de steeds flexibel wordende arbeidsmarkt moet je tegenwoordig opvallen. Door ergens heel goed of slim in te zijn. Door sociale skills. Of gewoon door lef te tonen.

Hoe zit dat eigenlijk met u? En kunt u zich trainen voor de nieuwe arbeidsmarkt? Ook werkgevers moeten aan de bak, aldus Boselie. Als de huidige ontwikkelingen één ding laten zien, is dat de focus op enkel winst (met bijhorende stagnerende lonen) niet houdbaar is. Succesvolle ondernemingen in de toekomst zijn ondernemingen die menselijk kapitaal vooropstellen en een duidelijke visie op hun maatschappelijke bijdrage hebben.

Na het vlammende betoog van Boselie gaat hij onder leiding van Daniëlle Arets in gesprek met Mei Li Vos (voormalig Tweede Kamerlid en bestuurder Alternatief voor Vakbond) en vertegenwoordigers van de Nationale Denktank.

  • Datum en tijd: 18 januari 2018, van 19.30 - 21.30 uur
  • Locatie: TivoliVredenburg (Cloud Nine), Utrecht
  • Kosten: € 12.50 per lezing*
    * De verwerking van de kaarten gaat via onze partner TivoliVredenburg. Wanneer u voor alledrie de programma's een kaartje koopt betaalt u slechts €32,50 in plaats van €37,50.

Future of Work II

Future of Work - Universiteit Utrecht & TivoliVredenburg