Future of Work I

Wat hebben vijftigplussers, flexwerkers, mantelzorgers, jongeren of mensen met een migrantenachtergrond met elkaar gemeen? Allen hebben zij een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Ze dreigen hun baan te verliezen of vinden het lastig er één te vinden. Ze hebben een baan, maar geen zekerheid. Ze willen veel, maar kunnen hun talenten niet ontplooien. Nu niet, en ook voor de toekomst ziet het beeld er niet rooskleurig uit. 

"A job is not just income. It’s dignity, hope, purpose"

- Leilah Janah

Hoe ontwikkelt de Nederlandse arbeidsmarkt zich en hoe kunnen we ervoor zorgen dat we voor iedereen kansen scheppen op de arbeidsmarkt? Dat is het thema van The Future of Work I. In het programma vertelt hoogleraar arbeidseconomie Joop Schippers voor welke uitdagingen we op de arbeidsmarkt staan. Wat kunnen werkgevers, werknemers, overheden en instituten doen om ervoor te zorgen dat we in Nederland voor iedereen -  jong en oud, hoog- en laagopgeleid, zwart en wit - passend werk kunnen organiseren?

Na afloop van zijn lezing gaat Schippers onder leiding van Elisabeth van den Hoogen in gesprek met o.a. Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) en vertegenwoordigers van de Nationale Denktank.

  • Datum en tijd: 2 november 2017, van 19.30 - 21.30 uur
  • Locatie: TivoliVredenburg (Cloud Nine), Utrecht
  • Kosten: € 12.50 per lezing*
    * De verwerking van de kaarten gaat via onze partner TivoliVredenburg. Wanneer u voor alledrie de programma's een kaartje koopt betaalt u slechts €32,50 in plaats van €37,50.