Leergang Toezicht met gezag

In een gepolitiseerd openbaar bestuur en een mediagestuurde netwerksamenleving is het gezag van publiek toezicht niet langer vanzelfsprekend. Wat zijn voor publiek gezag de bepalende factoren en wat kunnen inspecties en markttoezichthouders doen om hun publiek gezag te vergroten? Dat vraagstuk staat centraal in de exclusieve leergang Toezicht met Gezag.

"Toezichthouders moeten continu laveren: tussen veiligheid en economische belangen; zekerheid en innovatie; vertrouwelijkheid en transparantie."

- Prof. dr. Judith van Erp

  • Start: begin 2024
  • Locatie: Utrecht
  • Kosten: € 3000,- (prijsindicatie - inclusief cursusmateriaal, diner en consumpties)
     

Heb je interesse in deze leergang? Vul dan het onderstaande formulier in:

Houd me op de hoogte

Programmacoördinatoren

Leerdoel

Deelnemers ontwikkelen samen een nieuw netwerk voor toezichthouders door uitwisseling en kritische reflectie tijdens de bijeenkomsten en terugkombijeenkomst waar ervaringen en kennis geactualiseerd worden.

Doelgroep

Deze leergang richt zich op senior toezichthouders, inspectie-medewerkers, beleidsbepalers en juristen die werken bij publieke toezichthouders en inspecties. 

De leergang heeft een academisch werk- en denkniveau. Meerdere jaren ervaring met strategische toezichtsvraagstukken en/of management van overheidsorganisaties is een vereiste. Vooraf vindt een gezamenlijk (telefonisch) intakegesprek plaats, om te kijken of het programma aansluit op uw ervaring en opleidingswensen.

Meer informatie

Vragen?

Neem gerust contact op met Chantal Besson via OvP.binnenstad@uu.nl. Wij helpen u graag.