Testimonials Samenwerking tussen lokale en regonale overheden

Ervaringen van deelnemers aan het executive programma Samenwerking tussen lokale en regionale overheden:

Saskia de Boer
Adviseur adviesbureau KokxDeVoogd en Haakmeester Advocatuur

‘Voor mijn praktijk is de masterclass zeer relevant gebleken’

‘Met het onderwerp samenwerking tussen overheden hebben vele stakeholders van doen. Hoewel dit in eerste instantie met name een onderwerp voor de overheid zelf en daarmee ambtelijk medewerkers lijkt te betreffen, is het ook zeker van belang voor adviesbureaus en advocaten. Daarom biedt juist ook de interactie tussen de commerciële praktijk en ambtelijk medewerkers nieuwe inzichten voor een deelnemer.

Voor mij als jurist was de opbouw van de cursus goed getroffen: van overkoepelend Europees recht naar de juridische praktijk in Nederland. Ook vanwege de diversiteit aan onderwerpen die bij samenwerking aan de orde komen is de masterclass voor mijn praktijk zeer relevant gebleken.’

Danielle Haenen
Directeur Bestuurszaken Sociaal-Economische Raad

'Ik vond het inspirerende bijeenkomsten met een goede mix van theorie en praktijk.'

‘Veel maatschappelijke opgaven vragen tegenwoordig om een gezamenlijke aanpak van organisaties. De vraag is dan hoe die samenwerking vorm moet krijgen en wat er bij komt kijken. Deze masterclass biedt de handvatten om een goede keuze te maken tussen de verschillende samenwerkingsvormen.

Tijdens de masterclass worden allerlei (juridische) onderwerpen die bij het samenwerken komen kijken goed inhoudelijk besproken. Er is zeker ook ruimte voor discussie. Ik vond de combinatie van de inhoudelijke toelichting met relevante praktijkvoorbeelden erg nuttig. Juist die praktijkvoorbeelden geven een goed beeld over de toepasbaarheid.’