Masterclass Ombudsfunctionaris in breed perspectief

In de masterclass Ombudsfunctionaris in breed perspectief maakt u kennis met alle facetten van een unieke interventiefunctie in een organisatie: de ombudsfunctie. U leert wat de taak van de ombudsfunctie is, op welke wijze u als ombudsfunctionaris uw rol optimaal kunt benutten en verdiepen en vooral wat het nut van een dergelijke functie voor uw organisatie kan zijn.

"Ombudswerk van groot belang voor het bereiken van een rechtvaardige oplossing."

• Data: 6 juli tot en met 10 juli 2020
  • Locatie: Spinoza Hall, Universiteit Utrecht, Utrecht
  • Kosten: nader te bepalen

Programmacoördinator

Doelgroep

De masterclass is ontwikkeld voor professionals met geruime, relevante werkervaring (+/- 10 jaar) vanuit klachtenfuncties, HRM, rechtsbijstand, mediation, advocatuur, vertrouwenswerk of managementfuncties die interesse hebben in en willen reflecteren op de (mogelijke) waarde van een ombudsfunctie.

Van en met elkaar leren

Ombudsfuncties bestaan er veel soorten en maten: van intern tot extern, van overheid tot financiële sector, van onderwijs tot de zorg. “Tussen al deze ombudsfuncties zitten verschillen, maar de waarde zit in het gezamenlijk op zoek gaan naar wat ons ombudsfuncties met elkaar verbindt. We lopen tegen dezelfde uitdagingen aan en zijn op zoek naar adequate manieren om impact te hebben.”, aldus Rob Behrens, Parliamentary and Health Service Ombudsman, afgelopen jaar. Dit vormt de kern van deze masterclass.

Verschillende perspectieven

De masterclass biedt inspirerende sprekers die ervaring hebben binnen verschillende domeinen van o.a. overheid, arbeid, zorg, financiën, consumentenzaken en onderwijs. En vanuit verschillende perspectieven: hoe zorg je ervoor dat klagers verder kunnen? En hoe stimuleer je bestuurders/organisaties om klachten te benutten?

Tijdens de masterclass staat het leren met, maar ook zeker het leren van elkaar centraal. Juist door met elkaar in gesprek te gaan over de verschillende dilemma’s en uitdagingen, wordt de ombudsfunctie in al zijn facetten uitgediept.

Vragen?

Heeft u vragen (over aanmelding voor deze opleiding)? Neem contact met ons op via Executiveonderwijs.REBO@uu.nl of via 030 253 8777. Wij helpen u graag: