Leiderschap in Cultuur Zakelijk (LinC Z)

  • LocatieUtrecht
  • Duur6 maanden
  • StartmomentNtb
  • VoertaalNederlands
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringMicrocredentials, Certificaat
  • Prijs€3095 (onder voorbehoud)

Het vak van zakelijk leider heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en tegelijkertijd is het een containerbegrip voor uiteenlopende thema’s, kennis en vaardigheden. Dé zakelijk leider bestaat niet en dat is dan ook de reden dat we een leerprogramma hebben ontwikkeld waarbij de context, leerbehoeften en ontwikkeldoelen van de deelnemers het uitgangspunt zijn: LinC Z. LinC Z is hét programma voor zakelijk leiders binnen de culturele sector, die zich willen professionaliseren op het thema leiderschap.

Doelgroep

Zakelijk leiders die zich op het thema leiderschap willen professionaliseren, die tijd en energie willen stoppen in het volgen van het programma en bereid zijn tot het delen van hun werksituaties en netwerk, zijn van harte welkom om zich aan te melden voor LinC Z.

Netwerk

LinC staat voor het opdoen van de nieuwste inzichten, reflectie, kennisdeling en inspiratie. Met onze programma’s creëren we netwerken. Deelnemers worden aangesloten op het landelijk netwerk van LinC-professionals en vormen zelf ook een regionaal kennisnetwerk. Samen werken we aan nieuwe verbindingen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector.

LinC Z is onderdeel van een serie internationale, landelijke en regionale LinC-edities. Alumni van het programma kunnen lid worden van Club LinC, de alumnivereniging die het netwerk onderhoudt en diverse activiteiten voor haar leden organiseert.

Tijdsinvestering

Deelname aan LinC Z betekent dat je investeert in jezelf en de culturele sector. Houd dan ook rekening met een tijdinvestering van gemiddeld 4 uur per week. Binnen deze tijd bereid je onder andere bijeenkomsten voor, kom je samen met andere deelnemers en bezoek je bijvoorbeeld andere culturele instellingen / collega’s.

Opzet

LinC Z is, in vergelijking met bijvoorbeeld LinC Lage Landen of LinC Utrecht, een korter en bondiger programma van zes maanden. Het is daarmee een soort incubator voor zakelijk leiders waarbij docenten vanuit de Universiteit Utrecht samen met een aantal externe docenten inspiratie, handvatten en theorie aanreiken en waarbij we met elkaar tijdens de bijeenkomsten de vertaalslag maken naar de praktijk van de deelnemers. Op deze manier kan men het geleerde ook daadwerkelijk gaan toepassen in de eigen werksituatie.

Daarnaast vormt de groep deelnemers een waardevol netwerk waar in openheid met en van elkaar wordt geleerd.

Programma in het kort

Het programma vindt plaats op dinsdagen en kenmerkt zich door drie onderdelen:

  • Masterclasses

    Tijdens vijf eendaagse masterclasses bieden we deelnemers kennis en vaardigheden aan op het gebied van

    1. Persoonlijk leiderschap
    2. Financieel management
    3. Lobbyen en public affairs
    4. HRM
    5. Public value management en monitoring.
  • Intervisie

    Onderdeel van LinC Z zijn drie begeleide intervisiebijeenkomsten. Tijdens de intervisie brengen de deelnemers hun eigen werksituaties en leervragen in en wordt er via de structuur van intervisiemethode gewerkt aan persoonlijke effectiviteit en professionele (leer)vragen. Deze bijeenkomsten worden begeleid door oud-deelnemers van LinC die hiervoor zijn opgeleid.

  • Individuele begeleiding

    Tijdens LinC Z wordt elke deelnemer op basis van de persoonlijke leerdoelen, ontwikkelbehoefte en eigen casuïstiek gekoppeld aan een persoonlijke begeleider. Met deze persoon worden gedurende LinC Z drie individuele gesprekken gevoerd. Op deze manier is er per deelnemer specifiek aandacht voor dat wat deze nodig heeft als zakelijk leider binnen de culturele sector.

Locatie

Utrecht. De exacte locatie volgt.

Data

Datum

Onderdeel

Tijd

n.t.b.

Masterclass 1 – Persoonlijk leiderschap

n.t.b.

n.t.b.

Individueel gesprek I

n.t.b.

n.t.b.

Masterclass 2 – Financieel management

n.t.b.

n.t.b.

Intervisie I

n.t.b.

n.t.b.

Individueel gesprek II

n.t.b.

n.t.b.

Masterclass 3 – Lobbyen en public affairs

n.t.b.

n.t.b.

Intervisie II

n.t.b.

n.t.b.

Masterclass 4 - HRM

n.t.b.

n.t.b.

Individueel gesprek 3

n.t.b.

n.t.b.

Intervisie III

n.t.b.

n.t.b.

Masterclass 5 – Public Value Management en Monitoring + afsluiting

n.t.b.

Programmateam

Drs. Paul Adriaanse

Drs. Paul Adriaanse

Programmateam

Drs. Gerolf Pikker

Drs. Gerolf Pikker

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring en je wilt je skills op het gebied van leiderschap ontwikkelen. Je werkt in de culturele sector en hebt de ambitie en potentie om de sector te veranderen en vernieuwen door er actief aan bij te dragen. Je hebt een hbo- of universitaire opleiding gedaan of hebt een vergelijkbaar denk- en werkniveau. Daarnaast:

  • Heb je een brandende motivatie om het leerprogramma te willen volgen;
  • Sta je open en ben je bereid om te leren, om standpunten, meningen en andere mentale modellen ter discussie te stellen, je handelingsrepertoire uit te breiden en ben je bereid om nieuwe werk- en denkwijzen uit te proberen;
  • Wil je in je eigen ontwikkeling en die van de culturele sector investeren en ben je hiervoor bereid om genereus om te gaan met je netwerk en diensten;
  • Beschik je over de creativiteit en het innovatieve vermogen om buiten de grenzen van je eigen werkcontext en vraagstukken te kijken;
  • Heb je voldoende tijd om het programma te volgen (reken op ongeveer halve dag per week) en ben je aanwezig bij de verplichte bijeenkomsten.

Intakeprocedure

Vooraf vindt een gezamenlijk intakegesprek plaats, om te kijken of het programma aansluit op jouw ervaring en opleidingswensen. Op basis van de intakegesprekken wordt een zo divers mogelijke groep van maximaal 20 deelnemers samengesteld. Definitieve inschrijving volgt daarna.

Kosten

Middels diverse individuele arrangementen kan het mogelijk zijn een deel van de kosten vergoed te krijgen, bijvoorbeeld via Werktuig PPO, je eigen gemeente of lokale fondsen.

Certificaat

Bij een succesvolle afronding van het programma ontvang je een certificaat van de Universiteit Utrecht.

Deelnemen aan een volgende editie

Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende editie? Laat je gegevens achter via het onderstaande interesseformulier en ontvang een e-mail zodra de startdatum van de volgende editie bekend is.

Vragen?

Wiebke de Jongh

Wiebke de Jongh

Volg ons via: