Programma Leiderschap in Cultuur Artistiek (LinC A)

Van professionals in culturele en creatieve sector wordt gevraagd om duiding te geven aan ecologische, politieke, economische en technologische veranderingen in de cultuur en in de bredere samenleving. Terwijl zij die duiding organiseren voor diverse publieksgroepen heroriënteren ze zich ten opzichte van de veranderingen zelf. Deze unieke dubbelrol vraagt van artistiek leiders en makers om hun kennis van maakprocessen te verbinden met hedendaagse cultuurtheorie en filosofie, en met professionele en zakelijke strategie en ontwikkeling.

Een professional in culturele en creatieve sector verbindt creatief ontwerp met kritische conceptontwikkeling, en organiseert projecten voor haar diverse publieken. Professionele ontwikkeling op dit gebied neemt een vlucht als ervaringskennis wordt verbonden met academische inzichten en uitwisseling met collega’s. LinC A biedt een programma en platform voor dit groeiproces.

Programma

Investering

Deelname aan LinC A betekent dat je investeert in jezelf en je positie binnen de culturele en creatieve sector. Houd dan ook rekening met een tijdinvestering van gemiddeld 4 uur per week. Binnen deze tijd bereid je onder andere bijeenkomsten voor, kom je samen met andere deelnemers en bezoek je bijvoorbeeld andere culturele instellingen/collega’s.