Testimonials Management van Publieke Vraagstukken

Ervaringen van deelnemers aan het executive masterprogramma Strategisch Management in de non-profit sector (de nieuwe titel van dit programma is Management van Publieke Vraagstukken). 

Peter Albers

'Strategisch denken en doen met meer aandacht voor de mens'

"Deze master is een serieuze en stevige studie. Voor elke module zijn topdocenten beschikbaar, veelal ervaringsdeskundigen. De seminars zijn interactief en combineren theorie én praktijk. In een aantal seminars wordt specifiek aandacht besteed aan de manager als mens. Dat waren emotionele bijeenkomsten, waarin ik veel geleerd heb van de gesprekken met mijn collega-studenten en docenten.”

“Inmiddels heb ik een leuke baan bij het ministerie van Justitie, waar ik mijn studie in mijn werk toepas. De strategisch-inhoudelijke aspecten, maar vooral ook de aandacht voor de mens.”

Peter Albers werkt nu als afdelingshoofd bij het Ministerie van Justitie.

Marlies Heetvelt

‘Ontdek waar je kracht en inspiratie vandaan komen’

 “De gezondheidszorg in Nederland wilde ik verder verbeteren. Ook wilde ik mijn managementvaardigheden verder ontwikkelen en mijn blik naar buiten vergroten. En ik wilde een echte academische titel halen. Dus ging ik op zoek naar een goede managementopleiding, bij voorkeur een master bij een gerenommeerde instelling.” 

“De bijeenkomsten van mijn maandelijkse intervisiegroepje waren voor mij erg waardevol. Tijdens die sessies bespraken we alle mogelijke problemen van het werk. Door het bespreken van zaken en wederzijds advies tussen intervisiegenoten, krijg je een goed beeld van hoe dingen in de praktijk anders kunnen. Cursusleider en docenten bieden ook veel begeleiding en ondersteuning bij je eigen persoonlijke ontwikkeling.”

“Het afronden van deze tweejarige master heeft er mede toe bijgedragen om tot de beslissing te komen om voor mezelf te beginnen. Ik voelde me sterker in mijn schoenen staan. Ik wist waar mijn sterke en zwakke kanten lagen, maar ook vooral waar ik mijn energie en inspiratie vandaan haalde.”

 Marlies Heetvelt-Kothuis (1963),  directeur van eigen bedrijf Pharmamedica en coach bij Forium

Liliane Hopstaken

'Theorie en kennis vallen nog dagelijks in de praktijk op z’n plaats'

“Tijdens de opleiding verstouwde ik een flinke dosis theorie en kennis. Het is opvallend hoe alles nu nog dagelijks in de praktijk op z'n plaats valt. De voorbereidingen en cursusdagen vormden een flinke investering, die voor mijn werk nog steeds enorme opbrengsten heeft. Het was een enorme luxe om zo met de materie bezig te kunnen zijn.”

Liliane Hopstaken, destijds werkzaam als adviseur van het bestuur van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven, nu als adviseur werkzaam bij adviesbureau BMC)


NB: Deze testimonials hebben betrekking op de Master Strategisch management in de non-profit sector. Strategisch management in de non-profit sector wordt Management van Publieke vraagstukken.