Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

News

Prof. Dr. Erik Stam
23 January 2020
Erik Stam, hoogleraar Strategy, Organization & Entrepreneurship aan de Universiteit Utrecht schreef mee aan rapport commissie Borstlap over arbeidsmarkt.
kayak op de Waal bij hoogwater, foto: Jos Zwaan op Unsplash
22 January 2020
De grootste evacuatie in Nederland ooit vanwege watersnood is 25 jaar geleden. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht blikken terug én vooruit.
Annelies Huygen, bijzonder hoogleraar Ordening van energiemarkten
22 January 2020
Aan de Universiteit Uytrecht zal Annelies Huygen zal energiemarkten onderzoeken vanuit een multidisciplinair juridisch-economisch perspectief.
RSS

Events

17 - 31
Dec Jan
17 December 2019 16:00 - 31 January 2020 19:00
United under a Red Umbrella is tot medio januari 2020 te zien in de hal van het universiteitsgebouw Janskerkhof 2-3.
14
Feb
14 February 2020 13:00 - 18:30
Op vrijdag 14 februari 2020 vindt de Master's Open Day van de Universiteit Utrecht plaats.
3
Mar
3 March 2020 20:00 - 21:30
Aan ambities om de energietransitie vorm te geven geen gebrek. Maar aan politieke daadkracht lijkt het te ontbreken. Welke pijnlijke keuzes zijn er nodig?
RSS