De Road to Open Science Podcast is terug!

Road to Open Science Podcast

De Road to Open Science Podcast is terug van weggeweest. “Toen we in 2018 de eerste afleveringen publiceerden zijn we in eerste instantie vooral ingegaan op de filosofie en ontstaansgeschiedenis achter de open science beweging,” vertelt host Sanli Faez (UD Natuurkunde). “Nu de Universiteit Utrecht het open gedachtengoed heeft omarmd is het tijd om het te hebben over wat open wetenschap nu in de praktijk eigenlijk betekent.”

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt Faez vergezeld door Sicco de Knecht (lid Open Science Programmateam) en komen ze onder andere te spreken over de nieuwe Open Science Grant van NWO, het verschil tussen peer review en peer witness. Ook vertelt organisator van het Open Science festival Melanie Imming waar zij het meest naar uitkijkt in de editie van dit jaar.

“Open Science klinkt misschien als een vrij technische aangelegenheid, maar het is mensenwerk,” zegt De Knecht. “In de R2OS podcast spreken we met mensen die de open wetenschap in de praktijk brengen. We willen weten wat hen drijft, en het ook hebben over de uitdagingen die open wetenschap met zich meebrengen.”

De podcast is dan ook gericht aan een ieder die zich aan de UU bezighoudt met open science, en de nog veel grotere groep die nieuwsgierig is. “We nodigen iedereen van harte uit om de interactie aan te gaan,” zegt Faez, “we willen horen wat onderzoekers, ondersteuners en docenten bezighoudt, waar ze naar uit of tegenop kijken. Dus, heb je een nieuwtje, een vraag of een zorg, laat het ons weten en dan nemen we het mee in de volgende podcast.”

@R2OSpodcast | @sanli | @SiccodeKnecht

Luister de aflevering via Spotify of Soundcloud (Engelstalig).