19 May 2020 from 10:00 to 15:00

Workshop - Responsible Further Use of Human Material and Data (Dutch only)

Verantwoord nader gebruik van lichaamsmateriaal en data: hoe maakt u uw goede voornemens in 2020 waar?

Beschrijving

Op 24 februari, 3 april en 19 mei 2020 zullen in Utrecht drie workshops plaatsvinden waarin het verantwoord nader gebruik van lichaamsmateriaal en data gezamenlijk een stap verder gebracht wordt. De workshops worden georganiseerd in het kader van een ZonMw-project, waarin een handreiking is opgesteld om ziekenhuizen te helpen de Code Goed Gebruik en andere richtlijnen en wetten, die relevant zijn voor het verantwoord nader gebruik van lichaamsmateriaal, te implementeren. De handreiking vindt u hier.
Tijdens de workshops zullen gastsprekers presentaties verzorgen over het desbetreffende onderwerp. Ook zullen we aan de hand van enkele specifieke vraagstukken bediscussiëren wat ziekenhuizen nodig hebben om de implementatie van richtlijnen en wetten te verbeteren, op welke vlakken er al consensus is en waar verschillen van inzicht zijn.

De workshops hebben elk een ander thema. De workshop op 24 februari richt zich op de AVG en (observationeel) gezondheidsonderzoek, de workshop op 3 april op toestemmingsprocedures voor nader gebruik van lichaamsmateriaal en data, en de workshop van 19 mei op maatregelen voor gegevensbescherming. U kunt naar keuze 1, 2 of 3 workshops bijwonen.

Locatie

Elke workshop zal plaatsvinden op een centrale locatie in Utrecht, tussen 10.00 en 15.00, inclusief netwerklunch.
Meer details over het programma en de exacte locatie volgen spoedig.

De officiële website van dit event vind je hier.

Start date and time
19 May 2020 10:00
End date and time
19 May 2020 15:00
Entrance fee
Deelname voor deze workshop is kosteloos, registratie is verplicht.