EAT Lancet’s Planetary Health Diet: achieving EAT Lancet in a just sustainable way

Join Future Food Utrecht for an interactive discussion with Line Gordon and Fabrice DeClerck

to

Join Future Food Utrecht for an interactive discussion with Line Gordon (Director of Stockholm Resilience Centre) and Fabrice DeClerck (Scientific Director EAT).

Op woensdag 22 november 2023 komen Line Gordon (directeur van het Stockholm Resilience Centre) en Fabrice DeClerck (wetenschappelijk directeur EAT) naar de Universiteit Utrecht. Future Food Utrecht wil graag alle geïnteresseerde UU/UMCU onderzoekers uitnodigen voor een interactieve discussie over het wereldwijde planetaire gezondheidsdieet dat is ontwikkeld door de EAT Lancet Commissie. Promovendi en postdocs worden speciaal aangemoedigd om deel te nemen.

Het planetaire gezondheidsdieet is flexibel door richtlijnen te geven voor verschillende voedselgroepen die samen een optimaal dieet vormen voor de menselijke gezondheid en ecologische duurzaamheid. Het legt de nadruk op een plantgericht dieet waarbij volkoren granen, fruit, groenten, noten en peulvruchten een groter deel van het geconsumeerde voedsel uitmaken. Vlees en zuivel vormen belangrijke delen van het dieet, maar in aanzienlijk kleinere verhoudingen dan volle granen, fruit, groenten, noten en peulvruchten. (EATforum.org)

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de EAT Lancet voedingsrichtlijnen worden bereikt op een sociaal en economisch rechtvaardige manier, in balans met de natuur en (planetaire) gezondheid?

Fabrice DeClerck

Wetenschappelijk directeur EAT

Line Gordon

Directeur van het Stockholm Resilience Centre

Start date and time
End date and time
Location
Mezzanine - Minnaertgebouw Leuvenlaan 4, 3584 CE Utrecht
Registration

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Stuur een mail naar i.m.vandenbosch-vankeekem@uu.nl om je aan te melden.