illustratie campus duurzaamheidsmonitor

 
Toekomstbestendige campus

Bekijk het themahoofdstuk

Duurzaamheid op de Universiteit Utrecht

34 hectare aan ecologisch beheerde bermen en gazons, 21 studenten living labs op duurzaamheid, een online module ‘verduurzaming van jouw onderwijs’ voor docenten en wederom een toename van het aantal zonnepanelen waardoor de teller nu op 7.388 staat. In de duurzaamheidsmonitor 2021 lees je welke stappen er in het afgelopen jaar zijn gezet.

Precious Plastic

Restafvalvrij in 2030

De Universiteit Utrecht wil restafvalvrij zijn in 2030. In dit kader startte de Green Office in 2021 het Precious Plastic project. Samen met de Hogeschool Utrecht onderzochten en ontwikkelden UU-studenten manieren om plastic te upcyclen. Bekijk de Precious Plastic pagina.

Een topuniversiteit slaat wereldwijd haar vleugels uit, is sterk geworteld in de regio én werkt aan een duurzame wereld.

Prof. dr. Anton Pijpers.
Anton Pijpers
Voorzitter College van Bestuur
illustratie duurzaam onderzoek duurzaamheidsmonitor

 
Duurzaamheid in onderzoek
en onderwijs

Bekijk het themahoofdstuk

In vogelvlucht

De UU werkt elke dag aan duurzaamheid en voldoet met deze jaarlijkse rapportage aan de GRI richtlijnen. Hier lees je de samenvatting en ben je binnen een paar minuten bij.

illustratie duurzame bedrijfsvoering duurzaamheidsmonitor

 
Duurzame bedrijfsvoering

Bekijk het themahoofdstuk
 • Schoolvoorbeeld van energiebesparing

  Dat de energievraag van de Universiteit Utrecht daalde was voor een groot deel toe te schrijven aan de coronapandemie, maar ook energiebesparingsprojecten.
  Lees groen verhaal
 • backstage Science for Life online conferentie

  De conferentie anno 2020

  Door de coronapandemie werd er in 2020 op grote schaal geëxperimenteerd met onlinecongressen. Welke lessen mogen mee naar 2021?
  Lees groen verhaal
 • De Klimaathelpdesk

  Wie een klimaatvraag stelt aan de Klimaathelpdesk krijgt antwoord van een wetenschapper, inclusief peer review zoals gebruikelijk is in de academische wereld.
  Lees groen verhaal
 • Portretfoto Evelyn Maurer

  Met elke aanbesteding verder verduurzamen

  Op de Universiteit Utrecht wordt door tienduizenden mensen geleefd. Om dit leven mogelijk te maken, zijn heel wat spullen en diensten nodig.
  Lees groen verhaal
illustratie CO2 footprint duurzaamheidsmonitor

 
CO2-footprint
2021

Reductie in cijfers