14 maart 2017
Het Max Planck Centre in Berlijn organiseert samen met het Descartes Centre, het Vossius Center en het Huygens ING een conferentie over 'vergeten kennis'.
10 maart 2017
Voor de 5e internationale conferentie over de geschiedenis van het wiskunde-onderwijs (ICHME-5) is er een open call for papers. Abstracts indienen voor 1 april.
Website over Spinoza
12 december 2016
‘The Spinoza Web’ ontsluit bekendste Nederlandse filosoof voor breed publiek.
19 juli 2016
In dit boek onderzoekt Fenneke Sysling de manier waarop Nederlandse onderzoekers die zich bezighielden met ras menselijke diversiteit in Indonesië begrepen.
15 juli 2016
De jonge onderzoekers kunnen met deze subsidie 3 jaar lang hun eigen onderzoek uitvoeren.
Augustine and Cassiodore debating in the margin of a 12th-century manuscript © Cambridge, Trinity College MS B.5.4
25 juni 2016
Mariken Teeuwens nieuwe project geeft inzicht in wetenschappelijk denken in de Middeleeuwen. Het project heeft een vacature voor een postdoc.
3 juni 2016
De UU is zeer succesvol in deze subsidieronde: alle 5 de Utrechtse kandidaten hebben een promotieplaats toegekend gekregen.
Internationaal wetenschapshistorisch tijdschrift Isis
12 april 2016
Masterstudenten en promovendi wetenschapsgeschiedenis kunnen zich aanmelden voor lidmaatschap van Horus.
Vluchtelingen bij de grens van Slovenië © iStockphoto.com/IdealPhoto30
28 maart 2016
NRC (26 maart) schreef over de populariteit van geschiedenis, en merkte op dat er vooral veel historici uit Utrecht in de media verschijnen.
12th-century annotated manuscript © Leiden University Library, Special Collections
22 maart 2016
Steinova vertelt in NRC over haar promotieonderzoek naar aantekeningen van vroegmiddeleeuwse lezers.