Activiteiten speciaal voor Vrienden

Voor onze Vrienden organiseren we elk jaar een aantal exclusieve activiteiten. Je ziet hieronder wat er in 2023 op het programma staat. Nog geen Vriend? Word dan vandaag nog Vriend en draag bij aan belangrijke projecten rond natuureducatie en biodiversiteit in de Botanische Tuinen.

Ik word Vriend

25 en 26 maart 2023
Gratis zaden voor Vrienden tijdens het Voorjaarsweekend

Hortulanus Gerard van Buiten selecteerde speciaal voor Vrienden tien bijzondere zaden uit onze eigen Tuinen: de Index Seminum voor Vrienden. Het zijn soorten die bijzonder genoeg zijn om zelf op te kweken in uw tuin, maar waar niet gemakkelijk aan te komen is. Tijdens het Voorjaarsweekend (25 en 26 maart) mogen Vrienden op vertoon van hun Vriendenpas drie zakjes uitkiezen bij de speciale Vrienden-stand in de hal van de Tropische kassen. Graag tot ziens daar!

Voorjaarsweekend Tuinplezier!
iemand tekent een blad na

16 mei 2023
Workshop botanisch aquarelleren

Wegens succes herhaald: deze workshop botanisch aquarelleren onder leiding van botanisch kunstenaars Marloes Vreeburg en Dick Smit. Tijdens deze workshop ga je samen met maximaal 19 andere cursisten zelf aan de slag. Je doorloopt het hele proces: van het kiezen van je plant tot schetsen en aquarelleren. En natuurlijk krijg je steeds tips en handvatten aangereikt.

Meer informatie en aanmelden
Edwin Pos vertelt over planten in Tropische kas

10 juni
Vriendenmiddag

Middag speciaal voor Vrienden met een lezing en een rondleiding. Deze activiteit is gratis voor alle Vrienden. Het precieze programma blijft nog even een verrassing.

 

Nog veel meer activiteiten

Natuurlijk is er nog veel meer moois te beleven in de Tuinen. In de agenda vind je een overzicht van alle activiteiten, cursussen, speurtochten voor kinderen en nog veel meer.

Naar de volledige agenda