Vriendencursus Inleiding Botanisch Tekenen

Botanisch kunstenaar Dick Smit heeft een lange geschiedenis met de Botanische Tuinen Utrecht en maakte voor ons vele mooie afbeeldingen. Hij geeft ook al lang cursussen om mensen bekend te maken met de inleidende principes van het botanisch tekenen: het zeer secuur vastleggen van allerlei eigenschappen van een plant met een estetisch mooi eindresultaat. Dick is er een meester in!

Speciaal voor onze Vrienden geeft hij op 11 juli van 10.00-15.00 in ons Scholierenlab een cursus Inleiding Botanisch Tekenen voor een scherp gereduceerd tarief. Tijdens deze workshop maakt u kennis met botanisch tekenen, een manier van tekenen waarvoor goed kijken en precies werken essentieel is. We zullen het gehele proces doorlopen, van schetsen tot aquarelleren. Een dag is natuurlijk veel te kort om alle kneepjes van het vak te leren, maar tijdens deze workshop krijgt u wel een aantal tips en handvatten aangereikt om uzelf een idee te geven of u verdere cursussen van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland zou willen volgen. Heeft u al enige tekenervaring dan kunt u zich op basis van deze kennismaking in die richting gaan bekwamen.

Meenemen zo mogelijk een doosje waterverf (8 kleuren zijn voldoende), scherp potlood HB en eventueel penselen, bijvoorbeeld nummer 1 en 3 (kunsthaar is goed). Er zijn nog wat penselen in voorraad.

De kosten van deze workshop bedragen € 17,50, inclusief toegang (neem uw Vriendenpas mee!), papier, koffie/thee en lunch.

U kunt zich hier inschrijven. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.