Activiteiten Vrienden 2019

Hieronder vind u de activiteiten die voor vrienden worden georganiseerd in 2019. Dit aanbod zal nog verder worden uitgebreid.

 

21 februari: Gezocht in Ecuador: orchidee
Tot 1 maart zijn de Tuinen gesloten in verband met de wintersluiting, maar op 21 februari gaat het hek speciaal open voor Vrienden van de Botanische Tuinen. Op die dag houdt Paul een Vriendenlezing over zijn zoektocht naar orchideeën in de Ecuadoriaanse natuur. Hij laat daarbij prachtige beelden zien van de plekken die hij heeft bezocht en de orchideeën die hij aangetroffen heeft. Maar ook foto’s van andere planten en vogels zullen te zien zijn.
Na deze bijzondere dialezing neemt Paul u mee naar de collectiekasjes. Daar zal hij vertellen over de orchideeën uit de collectie en wellicht krijgt u ook de unieke kans om een kijkje te nemen in het collectiegedeelte dat altijd strikt afgesloten is! Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

23 en 24 maart: Voorjaarsweekend
Tijdens het Voorjaarsweekend ‘Tuinplezier!’ op 23 en 24 maart 2019 staat er een kraampje van de ‘Vrienden van de Botanische Tuinen Utrecht’. Op vertoon van uw Vriendenpas kunt u drie soorten uitzoeken uit de onderstaande lijst van bijzondere zaden. Van sommige soorten is de hoeveelheid zaad beperkt. Bij alles geldt: zolang de voorraad strekt.

1 juni: Vriendendag
Kijk hier voor het programma.

11 juni (4 dagen): Uniek aanbod: tuinenreis naar Sussex!

Sinds enkele jaren organiseert de Vriendenvereniging van de Amsterdamse Hortus interessante en gevarieerde buitenlandse tuinenreizen. Voor juni 2019 staat een tuinenreis naar Sussex op het programma, ‘speciaal voor Vrienden van de Amsterdamse Hortus’, maar… dit jaar mogen óók Utrechtse Tuinenvrienden hieraan deelnemen!
Tijdens de vierdaagse tuinenreis bezoekt u onder andere West Court Lodge, een natuurlijk aangelegde, ommuurde tuin van 1 hectare met prachtige bloemenborders en een grote variatie aan planten. Verder staan onder meer de privétuinen van The Long House Garden, Penshurst Place en Follers Manor op het programma.
Bent u geïnteresseerd geraakt en heeft u ook belangstelling voor een reis met tuinenliefhebbers naar ‘the garden of England’? Kijk dan voor meer informatie en voor het boeken van de Tuinenvierdaagse op de speciale pagina van Kupers Tuinenreizen

19 september: Workshop Botanisch tekenen
Meer informatie volgt.

7 november: Kikkeravond
Meer informatie volgt.

december: Kerststukje maken
Meer informatie volgt.