Activiteiten Vrienden 2019

Hieronder vind u de activiteiten die voor vrienden worden georganiseerd in 2019.

18 december: Kerststukje maken
Meer informatie volgt.

botu fluitkikker

7 november: Striemend fluitconcert   VOL! inschrijven kan niet meer

U bent van harte welkom om u uit te laten fluiten. Nee, niet door vervelende mensen maar door onze fluitkikkers. Deze kikkers leven in de Tropische kas en het bijzondere is dat ze fluiten in plaats van te kwaken! Dat doen ze na zonsondergang. Het gefluit van de kikkers in een (grotendeels) donkere tropische kas geeft een heel bijzondere sfeer. Naast de nummers die onze fluitkikkers ten gehore brengen, kunt u ook genieten van een ‘tegenconcert’ van Fluitkwartet Fjouwer.

botu fluitkwartet fjouwer

Het programma is als volgt:

19.45 uur:         Inloop met koffie en thee
20.00 uur:         Concert van fluitkikkers, afgewisseld met concert van Fluitkwartet Fjouwer en uitleg over de fluitkikkers
20.45 uur:         Afsluiting met glaasje sap en kaasflûte
21.15 uur:         Einde

VOL! inschrijven kan niet meer

19 september: Workshop Botanisch tekenen
Op 19 september krijgt u de kans om onder leiding van Dick Smit deel te nemen aan een workshop Botanisch tekenen. Maak kennis met deze manier van tekenen waarvoor goed kijken en precies werken essentieel is. Tijdens de workshop zal het gehele proces, van schetsen tot aquarelleren, worden doorlopen. U krijgt allerhande tips en handvatten aangereikt. En wie weet raakt u wel zo enthousiast dat u besluit een vervolgcursus te volgen bij de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Aanmelden uiterlijk 30 augustus per e-mail naar vrienden.botanischetuinen@uu.nl.

7 september: Vrienden-van-Vriendendag
Misschien vertelt u uw vrienden over uw bezoeken aan de Botanische Tuinen, over de mooie planten en leuke activiteiten, maar veel leuker is het om ze dit te laten zien! Daarom is er speciaal voor vrienden van onze Vrienden op 7 september de Vrienden-van-Vriendendag. Als u steunlid bent of een persoonlijke Vriendenkaart heeft, mag u 1 persoon gratis mee naar de Tuinen nemen om alles te laten zien. Als u een Familievriendenkaart heeft, mag u 2 personen meenemen. Op 7 september is ook de Liefhebbersmarkt, dus nog een goede reden om te komen. Hoe meer mensen kunnen genieten van onze prachtige Tuinen hoe beter! En stiekem hopen we natuurlijk, dat we zo nieuwe Vrienden krijgen!

11 juni (4 dagen): Uniek aanbod: tuinenreis naar Sussex!
Sinds enkele jaren organiseert de Vriendenvereniging van de Amsterdamse Hortus interessante en gevarieerde buitenlandse tuinenreizen. Voor juni 2019 staat een tuinenreis naar Sussex op het programma, ‘speciaal voor Vrienden van de Amsterdamse Hortus’, maar… dit jaar mogen óók Utrechtse Tuinenvrienden hieraan deelnemen!
Tijdens de vierdaagse tuinenreis bezoekt u onder andere West Court Lodge, een natuurlijk aangelegde, ommuurde tuin van 1 hectare met prachtige bloemenborders en een grote variatie aan planten. Verder staan onder meer de privétuinen van The Long House Garden, Penshurst Place en Follers Manor op het programma.
Bent u geïnteresseerd geraakt en heeft u ook belangstelling voor een reis met tuinenliefhebbers naar ‘the garden of England’? Kijk dan voor meer informatie en voor het boeken van de Tuinenvierdaagse op de speciale pagina van Kupers Tuinenreizen

1 juni: Vriendendag
Kijk hier voor het programma.

23 en 24 maart: Voorjaarsweekend
Tijdens het Voorjaarsweekend ‘Tuinplezier!’ op 23 en 24 maart 2019 staat er een kraampje van de ‘Vrienden van de Botanische Tuinen Utrecht’. Op vertoon van uw Vriendenpas kunt u drie soorten uitzoeken uit de onderstaande lijst van bijzondere zaden. Van sommige soorten is de hoeveelheid zaad beperkt. Bij alles geldt: zolang de voorraad strekt.

21 februari: Gezocht in Ecuador: orchidee
Tot 1 maart zijn de Tuinen gesloten in verband met de wintersluiting, maar op 21 februari gaat het hek speciaal open voor Vrienden van de Botanische Tuinen. Op die dag houdt Paul een Vriendenlezing over zijn zoektocht naar orchideeën in de Ecuadoriaanse natuur. Hij laat daarbij prachtige beelden zien van de plekken die hij heeft bezocht en de orchideeën die hij aangetroffen heeft. Maar ook foto’s van andere planten en vogels zullen te zien zijn.
Na deze bijzondere dialezing neemt Paul u mee naar de collectiekasjes. Daar zal hij vertellen over de orchideeën uit de collectie en wellicht krijgt u ook de unieke kans om een kijkje te nemen in het collectiegedeelte dat altijd strikt afgesloten is! Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.