Vrienden

Word Vriend en help de Botanische Tuinen Utrecht!

Een tuin verandert voortdurend, zeker een tuin van het formaat van de Botanische Tuinen Utrecht. Niet alleen de seizoenen hebben hun invloed, maar ook veranderende wetenschappelijke inzichten maken dat er altijd werk aan de winkel is. Bovendien proberen wij de tuin ook voor ons publiek steeds aantrekkelijker te maken, zoals bijvoorbeeld met de toevoeging van de Vogelhut die in maart 2017 werd geopend en een permanente Vlinderkas (2019). We zorgen regelmatig voor nieuwe informatiepanelen, organiseren activiteiten voor kinderen, maken een jaarthema waarbij je als bezoeker steeds weer nieuwe zaken over planten te weten komt en nog veel meer.
De universiteit zorgt voor de basisvoorzieningen en onderhoud van de Tuinen, maar alle extra's voor bezoekers moeten betaald worden uit publieksinkomsten, externe gelden en donaties.
We kunnen uw (financiële) hulp dan ook goed gebruiken en als vriend heeft u natuurlijk een streepje voor!

Ook Vrienden moeten een tijdslot reserveren. De reguliere toegangsprijzen gelden, dus als u als Vriend gratis toegang heeft, heeft u dat nog steeds. Lees hier over alle maatregelen die we hebben genomen en reserveer een tijdslot voor uw bezoek!

Voordelen Vriendenpas

Als Vriend ontvangt u in februari (gelijk met uw pasje) het papieren Vriendenblad met o.a. achtergrondverhalen voer de Tuinen en bepaalde plantengroepen door auteurs die aan de Tuinen verbonden zijn maar ook veel schrijven in nationale groenbladen zoals Wiert Nieuman en Gerard van Buiten. We nodigen u bovendien uit voor exclusieve vriendenactiviteiten (tegen kostprijs indien van toepassing) zoals een cursus Botanisch tekenen of exclusieve rondleidingen. Een belangrijke jaarlijks vriendenevenement is de Vriendendag. Het complete programma is te vinden op de site.
Daarnaast kunt u tijdens het jaarlijkse Voorjaarsweekend 3 zakjes zaden van planten uit onze eigen tuin uitzoeken (uit 10 soorten, op is op).

 

Drie soorten Vrienden

Wij hebben op dit moment drie soorten Vrienden. U kunt Steunvriend worden voor €15,00, u heeft dan geen gratis toegang. Betaalt u €35,00 dan heeft u met één persoon het hele jaar gratis toegang tot de Tuinen en voor € 50,00 kunt u als kaarthouder het hele jaar met één introducee (dus met twee personen) gratis de Tuinen in.

U kunt zich hier direct digitaal aanmelden.

NB. Vergeet niet ook het hokje achter de eerste zin aan te klikken, anders kan het formulier niet worden verstuurd.

 

Eenmalige donaties of meerjarige grote donaties

Liever eenmalig doneren of een aantal jaar een groter bedrag schenken om de Tuinen te steunen? Dat is uiteraard mogelijk. Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden. Wilt u graag overleggen over bijvoorbeeld een geoormerkte schenking of de Botanische Tuinen opnemen in uw testament, dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek. Neem hiervoor contact op met Akkie Joosse (030-2537787).