Oude Vrienden: Stichting Wachendorff

De Vriendenstichting van de Tuinen 'Wachendorff', is opgericht in 1972, toen het voortbestaan van de Botanische Tuinen Utrecht ernstig in gevaar kwam door de golf van bezuinigingen in de universitaire wereld. Vertegenwoordigers van provincie en gemeenten, bedrijven en organisaties en, niet te vergeten, vele burgers, wisten het opheffen van de Tuinen te voorkomen. Met elkaar vormden zij de Stichting, als platform voor het behoud van de Tuinen. De Stichting Wachendorff vindt ook nu nog haar belangrijkste bestaansrecht in het ondersteunen van deze waardevolle Utrechtse Tuinen.

Van één vriendenstichting naar twee
Op dit moment steunt de Stichting Wachendorff twee tuinen: de Botanische Tuinen Utrecht (Fort Hoofddijk) en het Von Gimborn Arboretum in Doorn. Deze beide tuinen waren in het verleden één organisatie en zijn enige jaren geleden organisatorisch gesplitst. Inmiddels is uit praktische overwegingen gekozen om ook de vriendenorganisatie op te splitsen.
Met ingang van 1 januari 2018, zullen beide tuinen met een eigen vriendenorganisatie verder gaan.
U kunt uw huidige ledenpas nog tot eind dit jaar gebruiken (voor Fort Hoofddijk is dit de facto tot 1 december).

 

Nieuwe Vrienden

Steun ons en help de Botanische Tuinen Utrecht nog beter te maken!

Een tuin als die van ons verandert voortdurend. Niet alleen de seizoenen hebben hun invloed, maar ook veranderende wetenschappelijke inzichten maken dat er altijd werk aan de winkel is. Bovendien proberen wij ook voor ons publiek de tuin steeds aantrekkelijker te maken, zoals bijvoorbeeld met de toevoeging van de Vogelhut die in maart 2017 werd geopend.

We kunnen uw (financiële) hulp daarom goed gebruiken en als vriend heeft u natuurlijk een streepje voor!

Jaardonaties
Vanaf  €15,- per jaar bent u Steunvriend. Als Steunvriend bent u betrokken bij het wel en wee van de Tuinen maar heeft u geen behoefte aan gratis toegang omdat u bijvoorbeeld al gratis de tuin in kunt of door omstandigheden de Tuinen niet kunt bezoeken. Wij houden u op de hoogte van het reilen en zeilen van de Tuinen en u kunt tegen kostprijs meedoen aan speciale vriendenevenementen. Wij nodigen u bovendien jaarlijks uit voor een Vriendendag.

Vanaf € 35,- per jaar krijgt u daarnaast een Vriendenkaart die u gedurende openingstijden gratis toegang tot de tuin geeft (kinderen t/m 12 jaar hebben altijd gratis toegang). Wij houden u op de hoogte van het reilen en zeilen van de Tuinen en u kunt tegen kostprijs meedoen aan speciale vriendenevenementen. Wij nodigen u bovendien jaarlijks uit voor een Vriendendag.

Vanaf € 50,- per jaar krijgt u een Vriendenkaart waarmee u gedurende de openingstijden met twee volwassenen gratis toegang heeft tot de tuin (kinderen t/m 12 jaar hebben altijd gratis toegang). Wij houden u op de hoogte van het reilen en zeilen van de Tuinen en u kunt tegen kostprijs meedoen aan speciale vriendenevenementen. Wij nodigen u bovendien jaarlijks uit voor een Vriendendag.

U kunt zich hier direct digitaal aanmelden.

NB. Vergeet niet ook het hokje achter de eerste zin aan te klikken, anders kan het formulier niet worden verstuurd.

Eenmalige donaties of meerjarige grote donaties
Liever eenmalig doneren of een aantal jaar een groter bedrag schenken om de Tuinen te steunen? Dat is uiteraard mogelijk. Wilt u graag overleggen over bijvoorbeeld een geoormerkte schenking of de Botanische Tuinen opnemen in uw testament, dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek.
Neem hiervoor even contact op met Akkie Joosse (030-2537787)