Vrienden

Word Vriend en help de Botanische Tuinen Utrecht!

Een tuin verandert voortdurend, zeker een tuin van het formaat van de Botanische Tuinen Utrecht. Niet alleen de seizoenen hebben hun invloed, maar ook veranderende wetenschappelijke inzichten maken dat er altijd werk aan de winkel is. 
De universiteit zorgt voor de basisvoorzieningen en het onderhoud van de Tuinen, maar alle extra's voor bezoekers moeten betaald worden uit publieksinkomsten, externe gelden en donaties.

Met je vriendschap draag je niet alleen bij aan publieksvoorzieningen zoals picknickbanken, de Vogelhut, een permanente Vlinderkas of een nieuwe tentoonstelling over Vlinders, maar ook aan onderzoek, bijvoorbeeld naar de juiste planten voor de nieuwe Noord-Amerikaanse bostuin.
We kunnen je (financiële) hulp dan ook goed gebruiken en als Vriend heb je natuurlijk een streepje voor!

Voordelen Vriendenpas

Als Vriend ontvang je in februari (gelijk met je pasje) de voorjaarseditie van het Vriendenblad met o.a. achtergrondverhalen over de Tuinen en bepaalde plantengroepen door auteurs die aan de Tuinen verbonden zijn maar ook veel schrijven in nationale groenbladen zoals Wiert Nieuman en Gerard van Buiten. Het tweede nummer ontvang je in juni. In april en september ontvang je, als je aangeeft dat te willen bij je inschrijving, een digitale nieuwsbrief. daarnaast sturen we je af en toe een korte nieuwsflits met Vriendenacties en Vriendenactiviteiten.

We nodigen je bovendien uit voor exclusieve vriendenactiviteiten (tegen kostprijs indien van toepassing) zoals een cursus Botanisch tekenen of exclusieve rondleidingen. Een belangrijke jaarlijks vriendenevenement is de Vriendendag. Het complete programma is te vinden op de site.

Daarnaast kun je tijdens het jaarlijkse Voorjaarsweekend 3 zakjes zaden van planten uit onze eigen tuin uitzoeken (uit 10 soorten, op is op). Bij bestelling van een lunch op het terras van Tuincafé Botanica, is de koffie of thee daarbij gratis. We proberen bij het Voorjaarsweekend en de Liefhebbersmarkt, korting of iets anders te bedingen bij de standhouders. De deelnemers die aan deze vriendenacties meedoen, zijn gemarkeerd in het overzicht van deelnemers.

Twee soorten Vrienden

Wij hebben twee soorten Vrienden. Persoonlijke Vriend en Persoonlijke Vriend Plus

Betaal je minimaal €35,00 dan heb je zelf het hele jaar gratis toegang tot de Tuinen, kun je deelnemen aan alle Vriendenactiviteiten en ontvang je korting op een aantal aantal workshops en cursussen in ons reguliere workshopprogramma.

Voor een bijdrage van minimaal € 50,00 kun je als kaarthouder het hele jaar met één introducee (dus met twee personen) gratis de Tuinen in, kun je deelnemen aan alle Vriendenactiviteiten, ontvang je korting op een aantal workshops en cursussen in ons reguliere workshopprogramma en mag je ook een introducee meenemen naar de Vriendenworkshops.

Word meteen Vriend!

NB. Vergeet niet ook het hokje achter de eerste zin aan te klikken, anders kan het formulier niet worden verstuurd. Wil je een bijzonder cadeau geven? Kies dan voor een cadeauvriendschap.
 

NB. Word je ná 1 september Vriend, dan betaal je pas in 2022

Eenmalige donaties of meerjarige grote donaties

Liever eenmalig doneren of een aantal jaar een groter bedrag schenken om de Tuinen te steunen? Dat is uiteraard mogelijk. Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden. Wil je graag overleggen over bijvoorbeeld een geoormerkte schenking of de Botanische Tuinen opnemen in je testament, dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek. Neem hiervoor contact op met Akkie Joosse (a.j.joosse@uu.nl, 030-2537787).