Verhuur en catering

De Tuinen bieden een unieke locatie voor feesten, diners, bruiloften, recepties, familiedagen, presentaties en vergaderingen. Aan onze Tropische kassen is bovendien een terras verbonden, zodat je ook buiten kunt genieten.

Botanica Catering, onze huiscateraar, verzorgt je groepslunch, borrel of een uitgebreid buffet of BBQ. Rachel de Groot en Berry Dirven denken graag met je mee over de mogelijkheden voor je event en maken een persoonlijke offerte. Het huren van ruimtes buiten openingstijden is alleen mogelijk in combinatie met catering.

Hieronder volgt een overzicht van onze zalen en de bijbehorende mogelijkheden. Klik hier om een aanvraag te doen voor (één van) deze ruimtes

 

Botu-serre

Serre

De Serre is een kasruimte tussen de Subtropische kas en de Collectiekassen in. De Serre is een veelzijdige ruimte geschikt voor informele bijeenkomsten tot ongeveer 80 mensen. Denk hierbij aan bruiloften, feesten, vergaderingen of heisessies. Er staan standaard 16 tafeltjes met stoelen. Je hebt bovendien de beschikking over een aangrenzend, afgeschut privé-terras. In de zomermaanden kun je, na 16.30 uur, zonder extra kosten ook gebruikmaken van de hal van de Tropische kassen.

Botu serre

De kosten voor de huur van de Serre zijn beschikbaar op aanvraag. Klik hier als je deze ruimte wilt huren. NB. Een reservering moet minimaal 2 weken van tevoren moet worden gedaan.

Botu-wachendorffzaal

Wachendorffzaal

De Wachendorffzaal is een te verduisteren ruimte die uitermate geschikt is voor presentaties of lezingen tot ongeveer 70 mensen. Er staan 60 stoelen in rijen en er zijn geen losse tafeltjes. Er is een diascherm met computeraansluiting aanwezig. De kosten voor de huur van de Wachendorffzaal zijn beschikbaar op aanvraag. Klik hier als je deze ruimte wilt huren. 

Botu scholierenlab

Educatief lab

Het Educatief lab is een zeer geschikte ruimte voor educatieve bijeenkomsten tot ongeveer 40 mensen. Denk hierbij aan het geven van een workshop of presentatie. Er is een beeldscherm met computeraansluiting aanwezig.

De kosten voor de huur van het Educatief lab zijn beschikbaar op aanvraag. Klik hier als je deze ruimte wilt huren. 

Botu kleine gras

Evenemententerrein ‘Het Kleine Gras’

Voor een groter evenement hebben wij Het Kleine Gras beschikbaar. Dit evenemententerrein bevindt zich aan de Budapestlaan, rechts van het Entreegebouw. Hier is bijvoorbeeld jaarlijks de picknick van de UIT-week en vinden meerdere zomerborrels en barbecues plaats.

De kosten voor de huur van La Tentina en evenemententerrein Het Kleine Gras zijn beschikbaar op aanvraag. Voor de beschikbaarheid van het veld kun je contact opnemen met het secretariaat van de Botanische Tuinen op botanische.tuinen@uu.nl. Voor de verdere details omtrent het organiseren van een evenement, bijvoorbeeld de huur van een tent en de mogelijkheden omtrent de catering, kun je contact opnemen met Rachel de Groot van Botanica Catering. Zij is telefonisch bereikbaar op 06‑53 53 8003 en per mail via info@tuincafebotanica.nl.

Contact

  • Je kunt het aanmeldformulier voor zaalverhuur invullen om al je wensen aan ons door te geven. Wij nemen vervolgens contact met je op om de beschikbaarheid van de ruimte te bevestigen en het maken van een reservering te bespreken.
  • Annuleren van je reservering is zonder kosten mogelijk tot 4 weken voor de huurdatum. Voor annuleringen 4 tot 2 weken van tevoren brengen wij 50% van de totaalprijs in rekening. Daarna brengen wij de volledige kosten voor de huur in rekening. 
  • Wijziging van de reserveringsdatum wordt gezien als annulering en derhalve behandeld volgens de geldende annuleringsvoorwaarden. Overige wijzigingen zijn tot 7 dagen vóór de huurdatum in overleg mogelijk.
  • Voor het bezichtigen van een ruimte en het bespreken van opties voor de catering of de indeling van een zaal, kun je contact opnemen met Rachel de Groot, 06-53538003 of info@tuincafebotanica.nl.
  • Voor meer informatie kun je bellen naar 030 253 1826 of mailen naar botanische.tuinen@uu.nl.

Do's en don'ts in de Tuinen

De zorg voor onze natuurlijke leefomgeving ligt ons na aan het hart. Het is daarom niet toegestaan bij fotosessies of feesten gebruik te maken van confetti in de tuin. Confetti is in veel gevallen van kunststof en ook papieren confetti bevat allerlei kleurstoffen die we liever niet in de grond hebben. Vogels en andere kleine dieren kunnen het bovendien verwarren met voedsel met alle gevolgen van dien. Ook ballonnen hebben we liever niet los in de tuin. Wil je ze toch graag gebruiken dan vragen we je ze na gebruik op te ruimen (ook als ze geknapt zijn) en bij het afval te gooien.

Sfeerimpressie Botanische Tuinen