Foto- en filmshoots

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht vormen een prachtig decor voor uiteenlopende foto- en filmopnames. Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende voorwaarden. 

Het filmen en fotograferen voor privégebruik is toegestaan in de Botanische Tuinen. In de Kassen, met name in de Vlinderkas, vragen wij je wel om ruimte te laten voor andere bezoekers en dus niet uitgebreid met een statief te fotograferen of filmen. 

Public Relations

Wetenschappelijk directeur van de Botanische Tuinen Edwin Pos wijst naar een plant in de Tropische kassen en vertelt daarover terwijl hij wordt geinterview en gefilmd voor het televisieprogramma Vroege Vogels.

Voor (journalistieke) producties waarin de Botanische Tuinen centraal staan en een inhoudelijke rol spelen, zijn opnames kosteloos. Het is mogelijk om een van onze medewerkers te interviewen over bijvoorbeeld de collectie of historie.
 

  • Neem zo snel mogelijk van te voren contact hierover op met onze communicatiemedewerker Akkie Joosse via a.j.joosse@uu.nl.
  • Als de Tuinen slechts als decor dienen in een productie, geldt onderstaand commercieel tarief.

Commerciële fotografie en film

Video: FC Utrecht

Het is mogelijk de Botanische Tuinen te gebruiken als decor voor mode- of productsshoots en andere commerciële shoots. Foto- of filmshoots dien je minimaal twee weken van te voren aan te vragen via botanische.tuinen@uu.nl.
 

  • De kosten zijn € 500,- per dagdeel (vier uur), exclusief eventuele begeleiding. Indien wij dit nodig achten, of indien gewenst, zal er een locatiemanager ingezet worden.
  • Voor visagie of omkleden dient een aparte ruimte te worden aangevraagd tegen onze reguliere zaalverhuurtarieven.
  • Commerciële shoots vinden enkel binnen onze openingstijden plaats (dagelijks van 10.00 - 16.30 uur).
  • Houd rekening met onderstaande algemene voorwaarden voor fotografie en film.

Wij behouden ons het recht voor aanvragen om wat voor reden dan ook te weigeren.

Gelegenheidsshoots

Trouw- en verlovingsreportages en aanverwante shoots zijn buiten toegestaan voor maximaal vier personen (exclusief fotograaf). Het is op dit moment helaas niet toegestaan gelegenheidsshoots in de Tropische kassen te maken.
 

  • Kosten: reguliere entreeprijzen.
  • Gelegenheidsshoots zijn alleen mogelijk binnen onze openingstijden (dagelijks van 10.00-16.30 uur)
  • De shoot dient minimaal een dag van te voren te zijn aangemeld via botanische.tuinen@uu.nl.
  • Houd rekening met onderstaande algemene voorwaarden voor fotografie en film.