Waterlelies: Victoria's secrets

botu waterlelies

Wie kent haar niet, de prachtige wilde witte waterlelie? De meeste mensen kennen ook nog wel het plantengeslacht Victoria, waarin zich reuzenwaterlelies bevinden.  In deze cursus leer je over het kweken van zowel winterharde als tropische waterlelies. Tropische waterlelies breiden het bekende, witte, rode en gele kleurenpalet uit met paarse, blauwe, gemarmerde en tweekleurige bloemen. Met de juiste tips zijn alle waterlelies heel makkelijk in bloei te krijgen.

Heb ik een vijver nodig?

Nee! Waterlelies groeien ook heel goed op een zonnig terras. Een waterdichte container met een doorsnee van 80cm is al genoeg. Bijvoorbeeld in een groot wijnvat, een flinke specie kuip, een zinken teil of een grote pot met vijverfolie erin.. Vooral de tropische soorten genieten van het extra warme water in een dergelijke container. 

botu waterlelies

Tropische waterlelies in Nederland

Is de foto hiernaast van een tropisch oord? Nee.. dit is een vijver in mijn achtertuin in Utrecht. Het Nederlandse klimaat leent zich prima voor de kweek van tropische waterlelies, welke een onafgebroken bloeiseizoen kennen van juni tot en met september. Twee van de grote voordelen van tropische waterlelies ten opzichte van winterharde waterlelies zijn;

 1) de veel grotere hoeveelheid bloemen die ze produceren. Één of twee open bloemen iedere dag is geen uitzondering;

2) de betere zichtbaarheid van de bloemen, omdat ze op een lange steel staan. Zo kun je ook vanuit huis genieten van de kleurenpracht. 

Enthousiast geworden?

Aan het einde van de cursus zullen enkele jonge planten ter verkoop aangeboden worden, zodat je dit jaar al kunt genieten van talloze bloemen.

De cursus vindt plaats op 11 mei van 14:00 uur tot 16.30 uur. Klik hier om u aan te melden en te betalen. 

Heeft u vragen over de inhoud van de cursus, dan kunt u direct contact opnemen met Sander Dekker via sdekker@me.com