Speurtocht Medaillewinnaars
winaars botu

Ieder jaar bieden de Botanische Tuinen van 1 april tot 1 december een nieuwe speurtocht aan voor kinderen van 8-12 jaar. Dit jaar kunnen kinderen zich meten met de kampioenen van het plantenrijk en zelf op de hoogste tree van het podium staan!

Meet jezelf met de kampioenen van het plantenrijk en sta zelf op de hoogste tree van het podium! Deze speurtocht van professor Billenklap neemt je mee op een ererondje langs bijzondere plantenkampioenen.
Bekijk je eigen lengte langs het Meetblad, kijk hoever jij zaden kunt schieten en poseer als een echte olympische winnaar.

De kinderen krijgen een tasje mee met opdrachten en een 'medaille' om de antwoorden op te schrijven. Aan het eind van de speurtocht kun je de antwoorden laten controleren en krijg je een lint zodat je met je medaille op het podium kunt. Ook krijgen de kinderen een zakje zaden van de reuzenzonnebloem om hun eigen kampioenen te kweken!
Wil je weten hoe je het best kampioen zonnebloemen kunt kweken? Klik dan hier voor professor Billenklaps hoogstpersoonlijke Kampioenenkweektips.

 

 

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. De kosten voor speurtocht zijn € 2,50. Na afloop dient u het tasje weer in te leveren.

De speurtocht kost € 2,50.

 

NB. Kijk voor meer kinderactiviteiten in de Botanische Tuinen elders op deze site.