Lesprogramma voor scholen

Wereldplanten, op stap met professor Billenklap!

Tijdens deze leuke speurtocht door de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht, leren leerlingen van de basisschool van welke planten hun eten, drinken en kleren gemaakt worden. En welke planten bijvoorbeeld olie leveren voor de cosmetica en de brandstoftank van de auto. Maar ook komt aan bod in welke landen die planten groeien, waar ze ontdekt zijn (bijvoorbeeld de Aardappel door Columbus in Zuid-Amerika) en hoe sommige soorten over de wereld verspreid zijn. Onder virtuele begeleiding van de verstrooide, zeer geleerde professor Eusebio Billenklap gaan de kinderen aan de hand van een opdrachtenboekje de Tuinen in waar ze verschillende opdrachten doen. Op die manier komen ze van alles te weten over bijvoorbeeld Banaan, Katoen, Tomaat en Koffie. Afhankelijk van het seizoen worden de opdrachten in de buitenlucht en/of in de Tropische Kassen uitgevoerd.
 

Praktische informatie

Doelgroep: groepen 7/8 van de basisschool
Periode: van april t/m november (met uitzondering van de maanden juli en augustus)
Openingstijden Tuinen: elke dag van 10.00 tot 16.30 uur
Meer informatie: 030-253 1826/2867
Begeleiding: bij de speurtocht is begeleiding van ouders/leerkrachten noodzakelijk. Dit in verband met de kwetsbaarheid van de planten. Per groepje van 5 kinderen is 1 begeleider noodzakelijk. De maximale groepsgrootte is 30 kinderen.
Duur: 1,5 tot 2 uur
Entreeprijzen: de entree is (ongeacht de grootte van de groep) €35,-
Aanmelden: via het aanmeldingsformulier. Minimaal 1 week van te voren aanmelden!
Catering: in de Tuinen is een café aanwezig waar drankjes en snacks verkrijgbaar zijn; voor de kinderen die deelnemen aan het lesprogramma is er een gratis glaasje limonade.

Het lesprogramma is tot stand gekomen in samenwerking met Utrecht Natuurlijk.

Opgaveformulier Wereldplanten, op stap met professor Billenklap
Voor opgave kunt u de volgende informatie mailen naar n.a.j.meijdam@uu.nl

Aantal leerlingen:
Aantal begeleiders:
School:
Datum:
Tijd:
Telefoon/e-mail contactpersoon: