KINDERACTIVITEITEN 2017

De Tuinen organiseren diverse kinderactiviteiten. De toegang voor kinderen is gratis maar we vragen voor sommige activiteiten wel een bijdrage in de kosten. Deze staat per activiteit vermeld en is afhankelijk van de materiaalkosten. Voor alle activiteiten geldt dat kinderen zonder begeleiding niet worden toegelaten.

Ik vond het heel leuk en er zijn veel dingen te doen en ontdekken. Groetjes Janne
Tekening van planten op een podium

1 april tot 1 december

MEDAILLEWINNAARS

Meet jezelf met de Kampioenen van het Plantenrijk en sta zelf op de hoogste tree van het podium! Deze speurtocht neemt je mee op een ererondje langs bijzonder planten.
Leeftijd: tussen 8-12

 

Kinderen bekijken zoekkaart

25 april

DIERTJESDAG*

Om ons heen leven veel kleine diertjes. Die gaan we vandaag opzoeken en bekijken. Diertjes uit het water, in de schors van bomen en onder stenen. Wie wil, kan ook een bijenhotel maken of naar vogels gaan kijken.

Inloop van 11.00-15.30 uur. Kosten € 5,-.

kinderactiviteiten vleeseters

7 juni

PLANT-BIJT-HAND-MIDDAG*

Ga langs bij onze vleesetende planten, maar pas wel goed op je vingers! Heb je na je bezoek al je vingers nog, dan kun je met een bouwplaat van je eigen vleesetende plant aan de slag. Let op, afwijkende tijd, geen inloop: 14.00-16.00 uur. Kosten € 5,-

Kinderactiviteiten vlinders

1 juni t/m 15 september

TROPISCH VLINDERFESTIVAL

Ook dit jaar zijn in de zomer onze kleurige tropische fladderaars weer te bewonderen. Hoewel dit festival zeker niet alleen voor kinderen is, vinden ze het wel fantastisch. De moeite waard dus om er met de (klein)kinderen een of meerdere keren op bezoek te gaan.

Botu billenklap goes tropical

11 juli & 17 augustus

BILLENKLAP GOES TROPICAL

Onze professor bereidt zich voor op een onderzoeksreis naar de Tropen. In zijn koffer zitten allerhande spullen die van tropische planten afkomstig zijn maar hij is vergeten welke. Weet jij het? En help je hem dan ook meteen met zijn tropische experimenten? Tijd: tussen 11:00 en 15:30
NB. Kleed je niet te warm!

Kinderactiviteiten herfstknutselen

17 oktober

HERFSTKNUTSELEN*

Herfst! Dus: vruchten, zaden en mooi gekleurde bladeren om mee te knutselen. Inloop 11:00-15.30. Deze dag is bedoeld voor kinderen van 6-10 jaar. Materiaalkosten € 5,-.

Kinderen maken vogeltaartjes

29 november

VOGELTAARTJES MAKEN*

Deze middag maken we weer lekkere hapjes om de vogels de winter door te helpen.

Inloop van 11.00-15.30 uur. Materiaalkosten € 5,-.

 

*Opgave uiterlijk 2 dagen van tevoren via botanische.tuinen@uu.nl of 030-253 1826.