KINDERACTIVITEITEN 2018

De Tuinen organiseren diverse kinderactiviteiten. De toegang voor kinderen is gratis maar we vragen voor sommige activiteiten wel een bijdrage in de kosten. Deze staat per activiteit vermeld en is afhankelijk van de materiaalkosten. Voor alle activiteiten geldt dat kinderen zonder begeleiding niet worden toegelaten.

Ik vond het heel leuk en er zijn veel dingen te doen en ontdekken. Groetjes Janne
Botu jaarthema 2018

1 april tot 1 december

BOODSCHAPPENRONDJE MET BILLENKLAP

Help jij professor Billenklap tijdens een boodschappenrondje door de tuin? Ruik aan de vruchten van de ‘vanillevla-plant’, bekijk de ‘hagelslagboom’ en breng je stem uit bij de ‘patat- en chipsplant’! Een leuke en leerzame speurtocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kosten: € 2,50.

 

 

Kinderen bekijken zoekkaart

1 mei

DIERTJESDAG*

Om ons heen leven heel veel, kleine diertjes. Die gaan we vandaag opzoeken en bekijken. Beestjes uit het water, onder de schors van bomen en onder stenen. Wie wil, kan ook een bijenhotel maken of vogels gaan bekijken.

Zoek mee tussen 11.00 en 15.00 uur. Kosten €5,-.

 

kinderactiviteiten vleeseters

6 juni

PLANT-BIJT-HAND-MIDDAG*

Ga mee naar onze vleesetende planten, maar pas wel op je vingers! Heb je na je bezoek aan onze ‘happers’ al je vingers nog, dan kun je met een bouwplaat je eigen vleesetende plant maken.

Van 14.00-16.00 uur; aanmelden noodzakelijk. Kosten €5,-.

 

 

Kinderactiviteiten vlinders

1 juni t/m 16 september

TROPISCH VLINDERFESTIVAL

Ook dit jaar zijn in de zomer onze kleurige tropische fladderaars weer te bewonderen. Hoewel dit festival zeker niet alleen voor kinderen is, vinden ze het wel fantastisch. De moeite waard dus om er met de (klein)kinderen een of meerdere keren op bezoek te gaan.

 

Logo Weekend van de Wetenschap

6 en 7 oktober

WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

Planten communiceren met elkaar en hun omgeving. Ze doen veel meer dan wij als mensen kunnen waarnemen. Ga zelf aan de slag met kleine proefopstellingen en zie wat normaal gesproken voor ons onzichtbaar blijft!

Doe mee tussen 11.00 en 15.30 uur. Geen extra kosten. 

 

 

Kinderactiviteiten herfstknutselen

17 oktober

HERFSTKNUTSELEN*

In het najaar zijn er allerlei vruchten, zaden en mooi gekleurde bladeren te vinden. Kom jij ook om daar prachtige dingen mee te maken?

Kom knutselen tussen 11.00 en 15.00 uur. Kosten €5,-.

 

Botu vogeltaartjes

28 november

VOGELTAARTJESMIDDAG*

Kom gezellig vogeltaartjes maken om de vogels de winter door te helpen.      

Loop binnen tussen 13.30 en 16.00 uur. Kosten €5,-.

 

*Opgave uiterlijk 2 dagen van tevoren via botanische.tuinen@uu.nl of 030-253 1826.