Verhuur en catering

NB. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen, zijn de ruimtes in het Kassencomplex in ieder geval tot 15 november gesloten.

Ook daarna gelden aangepaste aantalen deelnemers/bezoekers per ruimte.

Zaalverhuur en catering

De Tuinen bieden een unieke locatie voor feesten, diners, bruiloften, recepties, familiedagen, presentaties en vergaderingen. Aan onze Tropische kassen is bovendien een terras verbonden, zodat u ook buiten kunt genieten. Vanaf een huur van twee uur is de entreeprijs voor de Botanische Tuinen voor u en uw gasten inbegrepen.

Botanica Catering, onze huiscateraar, verzorgt uw groepslunch, high tea, borrel of een uitgebreid buffet of BBQ. Rachel de Groot en Berry Dirven denken graag met u mee over de mogelijkheden voor uw event en maken voor u een persoonlijke offerte. Het huren van ruimtes buiten openingstijden is alleen mogelijk in combinatie met catering.

Hieronder volgt een overzicht van onze zalen en de bijbehorende mogelijkheden. Klik hier om een aanvraag te doen voor (één van) deze ruimtes.

 

Botu-serre

Serre

De Serre is een kasruimte tussen de Subtropische kas en de Collectiekassen in. De Serre is een veelzijdige ruimte geschikt voor informele bijeenkomsten tot ongeveer 80 mensen. Denk hierbij aan bruiloften, feesten, vergaderingen of heisessies. Er staan standaard 16 tafeltjes met stoelen. U heeft bovendien de beschikking over een aangrenzend, afgeschut privé-terras. In de zomermaanden kunt u, na 16.30 uur, zonder extra kosten ook gebruikmaken van de hal van de Tropische kassen.

Botu serre

De kosten voor de huur van de Serre bedragen per 1-1-2020 €85,- per uur. Daarnaast kunt u voor een eenmalig bedrag van €75,- een beeldscherm huren voor het geven van presentaties. Klik hier als u deze ruimte wilt huren.

Botu-wachendorffzaal

Wachendorffzaal

De Wachendorffzaal is een te verduisteren ruimte die uitermate geschikt is voor presentaties of lezingen tot ongeveer 70 mensen. Er staan 60 stoelen in rijen en er zijn geen losse tafeltjes. Er is een diascherm met computeraansluiting aanwezig.

Voor de Wachendorff zaal betaalt u per 1-1-2020 €40,- per uur. Klik hier als u deze ruimte wilt huren.

Botu scholierenlab

Scholierenlab

Het Scholierenlab is een zeer geschikte ruimte voor educatieve bijeenkomsten tot ongeveer 40 mensen. Denk hierbij aan het geven van een workshop of presentatie. Er is een beeldscherm met computeraansluiting aanwezig.

Het Scholierenlab kunt u huren voor €50,- per uur (tarief per 1-1-2020). Klik hier als u deze ruimte wilt huren

Botu kleine gras

Evenemententerreinen

In de Tuinen zijn twee velden die wij kunnen omtoveren tot de perfecte locatie voor uw evenement, eventueel in combinatie met tentverhuur. ‘Het kleine gras’ bevindt zich aan de Budapestlaan, rechts van het Entreegebouw. Hier is bijvoorbeeld jaarlijks de picknick van de UIT-week en vinden meerdere zomerborrels en barbecues plaats. Evenemententerrein 'Het grote gras’ bevindt zich achter de Ontdektuin. Voorgaande jaren vonden hier bijvoorbeeld de HBO Fietstocht 2019, het Lustrumfeest van het UVSV en de Liefhebbersmarkt plaats.

Welk van de velden voor u het meest geschikt is, kunt u met Berry Dirven van Botanica overleggen. Hij is bereikbaar op 06-24804888 om de mogelijkheden met u te bespreken. 'Het kleine gras' kunt u huren voor €500,- per dag, 'Het grote gras' voor €1000,- per dag.

Neem contact op met het secretariaat voor het controleren van de beschikbaarheid. Bel hiervoor naar 030 253 1826 of mail naar botanische.tuinen@uu.nl.

Contact

U kunt het aanmeldformulier voor zaalverhuur invullen om al uw wensen aan ons door te geven. Wij nemen vervolgens contact met u op om de beschikbaarheid van de ruimte te bevestigen en het maken van een reservering te bespreken.

Annuleren van uw reservering is zonder kosten mogelijk tot 4 weken voor de huurdatum. Voor annuleringen 4 tot 2 weken van tevoren brengen wij 50% van de totaalprijs in rekening. Daarna brengen wij de volledige kosten voor de huur in rekening. 

Wijziging van de reserveringsdatum wordt gezien als annulering en derhalve behandeld volgens de geldende annuleringsvoorwaarden. Overige wijzigingen zijn tot 7 dagen vóór de huurdatum in overleg mogelijk.

Voor het bezichtigen van een ruimte en het bespreken van opties voor de catering of de indeling van een zaal, kunt u contact opnemen met Rachel de Groot, 06-53538003 of info@tuincafebotanica.nl.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 030 253 1826 of mailen naar botanische.tuinen@uu.nl.

Do's en don'ts in de Tuinen

De zorg voor onze natuurlijke leefomgeving ligt ons na aan het hart. Het is daarom niet toegestaan bij fotosessies of feesten gebruik te maken van confetti in de tuin. Confetti is in veel gevallen van kunststof en ook papieren confetti bevat allerlei kleurstoffen die we liever niet in de grond hebben. Vogels en andere kleine dieren kunnen het bovendien verwarren met voedsel met alle gevolgen van dien.
Ook ballonnen hebben we liever niet los in de tuin. Wilt u ze toch graag gebruiken dan vragen we u ze na gebruik op te ruimen (ook als ze geknapt zijn) en bij het afval te gooien.

Sfeerimpressie