Rondleidingen

NB. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen, zijn rondleidingen tot 15 november niet mogelijk. Wilt u voor volgend jaar een rondleiding aanvragen? Dat kan, maar houdt er rekening mee dat, afhankelijk van de dan geldende maatregelen, een rondleiding kan worden afgezegd.

Rondleidingen

Een rondleiding is de beste manier om de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht te leren kennen. Speciaal opgeleide gidsen nemen u mee naar plekjes die op het moment van uw bezoek het meest interessant zijn. U krijgt de leukste en mooiste bloeiende planten te zien en u hoort de bijbehorende verhalen. Ook hoort u tijdens een rondleiding meer over het werk van de Botanische Tuinen.
Regelmatig organiseren wij als onderdeel van publieksevenementen korte rondleidingen door de tuin. Hier vindt u het volledige programma.

Aanvragen privé-rondleiding

Wilt u een uitgebreidere rondleiding, speciaal op uw eigen groep toegesneden, dan kunt u tegen betaling een privé-rondleiding aanvragen. Een rondleiding duurt gemiddeld 1,5 uur.
Een rondleider neemt maximaal 15 personen mee. Is uw groep groter, dan zetten wij meerdere rondleiders in.
De kosten bedragen €50,- per rondleider, voor de deelnemers aan een aangevraagde rondleiding geldt altijd het groepstarief.

Een rondleiding moet minimaal 3 weken van tevoren worden aangevraagd. U kunt een rondleiding telefonisch aanvragen (030-253 1826) of via het rondleidingenformulier. Het is niet mogelijk een rondleiding te plannen van 1 december tot 1 maart.

Annuleren of wijzigen van uw rondleiding is mogelijk tot 5 werkdagen voor de datum van de rondleiding. Daarna brengen wij de volledige kosten in rekening.