Openingstijden & prijzen Botanische Tuinen

Openingstijden

De Botanische Tuinen Utrecht op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17) zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Wel gelden er wat aanvullende regels en moet u een tijdslot voor binnenkomst reserveren. NB. Er kunnen geen tickets of tijdsloten bij de Entree van de Tuinen worden gekocht cq. gereserveerd.

Geniet voor of na uw bezoek van de Tuinen op onze Facebookpagina en Instagram waar we regelmatig foto's laten zien van de ontwikkelingen in de tuin.

Het kantoor van de Tuinen is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 15.00 uur op nummer 030-253 1826.

Toegangsprijzen

Volwassenen (18-65 jaar)

€ 8,50

Ouder dan 65 jaar

€ 7,-

Met korting U-pas en CJP

€ 3,50

Kinderen tot 13 jaar (onder begeleiding)

gratis

Jongeren 13 tot 18 jaar

€ 3,50

Houders Museumkaart

gratis

Hulphonden zijn welkom en begeleiders van personen in het bezit van een geleidekaart betalen geen toegang.

Personen die een rolstoel begeleiden die niet zelfvoorzienend is, hebben gratis toegang.

Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht en de HU hebben gratis toegang. Studenten dienen daarvoor een geldige collegekaart te tonen en medewerkers van de UU kunnen gebruikmaken van hun campuskaart. Medewerkers van de HU dienen een HU pasje te tonen. Ook alumni van de Universiteit Utrecht die vriend zijn van het Utrechts Universiteitsfonds, hebben met hun vriendenpas gratis toegang. Studenten van andere instellingen betalen op vertoon van een studentenpas € 3,50.

U kunt ook Vriend worden van de Botanische Tuinen. Vanaf een jaardonatie van € 35,- heeft u een heel kalenderjaar gratis toegang, vanaf € 50,- kunt u altijd een introducé meenemen.

Ballen zijn niet toegestaan in de Tuinen.