Kinderactiviteiten 2018

KINDERACTIVITEITEN 2018

De Tuinen organiseren diverse kinderactiviteiten. De toegang voor kinderen is gratis maar we vragen voor sommige activiteiten wel een bijdrage in de kosten. Deze staat per activiteit vermeld en is afhankelijk van de materiaalkosten. Voor alle activiteiten geldt dat kinderen zonder begeleiding niet worden toegelaten.

Ik vond het heel leuk en er zijn veel dingen te doen en ontdekken. Groetjes Janne
Botu jaarthema 2018

1 april tot 1 december

BOODSCHAPPENRONDJE MET BILLENKLAP

Ook dit jaar is er van 1 april tot 1 december een kinderspeurtocht  (voor kinderen tussen ong. 8-12 jaar) in de Botanische Tuinen. Professor Billenklap heeft een boodschappenlijstje gemaakt en gaat samen met jou de Tuinen door om de boodschappen te verzamelen.

Ondertussen leer je natuurlijk van alles over planten. Zo kom je te weten welke plant zorgt voor de heerlijke smaak van vanille-ijs en vanillevla en van welke vruchten lekkere zuurtjes gemaakt worden.
Ook je zintuigen komen tijdens de speurtocht aan bod! Bij welk gat van de geurkast ruik je kaneel? Kan jij aan het geluid van de schudkokers horen welke zaden erin zitten? Voor de echte durf-als staat er een voelkist. Probeer daar maar eens, zonder dat je iets ziet, te weten te komen welke vrucht erin zit!

Tijdens de speurtocht verzamel je letters die samen weer een ‘boodschap’ vormen. Aan het eind van de kun je de antwoorden laten controleren en krijg je een klein cadeautje.

Kosten: € 2,50.

 

 

Beestjes zoeken in het water

1 mei

DIERTJESDAG*

Om ons heen leven heel veel, kleine diertjes. Die gaan we vandaag opzoeken en bekijken. Beestjes uit het water, onder de schors van bomen en onder stenen. Wie wil, kan ook een bijenhotel maken of vogels gaan bekijken.

Zoek mee tussen 11.00 en 15.30 uur. Kosten €5,-.

 

kinderactiviteiten vleeseters

9 juni

PLANT-BIJT-HAND-MIDDAG*

Ga mee naar onze vleesetende planten, maar pas wel op je vingers! Heb je na je bezoek aan onze ‘happers’ al je vingers nog, dan kun je met een bouwplaat je eigen vleesetende plant maken. Start om 11:00 en 14:00 uur.

Van 11.00-16.00 uur; aanmelden noodzakelijk. Kosten €5,-.

 

 

Kinderactiviteiten vlinders

1 juni t/m 16 september

TROPISCH VLINDERFESTIVAL

Ook dit jaar zijn in de zomer onze kleurige tropische fladderaars weer te bewonderen. Hoewel dit festival zeker niet alleen voor kinderen is, vinden ze het wel fantastisch. De moeite waard dus om er met de (klein)kinderen een of meerdere keren op bezoek te gaan.

 

Kinderactiviteiten herfstknutselen

23 oktober

HERFSTKNUTSELEN*

Kom op 23 oktober herfstknutselen in de Botanische Tuinen! Er zijn in het najaar allerlei vruchten, zaden en mooi gekleurde bladeren te vinden. Daar kun je de prachtigste dingen mee maken, zoals je eigen fantasiebeest! Ook kun je een leuk beestje maken van klei of je een echte kunstschilder voelen als je met plantenverf aan de slag gaat. Knutselen kan vanaf 11 uur, maar kom vooral wat eerder om alvast je eigen herfstschatkist te maken. Verzamel je eigen herfstspullen in de Tuinen en ga daarmee aan de slag!

Kom knutselen tussen 11.00 en 15.00 uur. Kosten €5,-.

 

Botu vogeltaartjes

24 november

VOGELTAARTJES MAKEN*

Kom gezellig vogeltaartjes maken om de vogels de winter door te helpen.      

Loop binnen tussen 10.00 en 13.30 uur. Kosten €5,-.

 

*Opgave uiterlijk 2 dagen van tevoren via botanische.tuinen@uu.nl of 030-253 1826.