Kamerplantenwinkel

NB In verband met de aangescherpte coronamaatregelen zijn de Kassen gesloten. De winkel van How are you Growing? blijft in ieder geval tot het einde van dit jaar gesloten. U kunt de winkel wel op afspraak bezoeken. Neem daarvoor contact op met Karima Benali via info@howareyougrowing.nl of 06-28 14 07 80.

Als u alleen de winkel bezoekt, hoeft u geen tijdslot of ticket voor de Tuinen te boeken.

 

In de Tropische kassen van de Botanische Tuinen vindt u de kamerplantenwinkel de ‘Greennest Gallery’. Hier kunt u terecht voor een brede, bijzondere collectie kamerplanten en plantaccessoires voor thuis en op kantoor. Zo is er een groot assortiment vleesetende planten en succulenten, maar ook vindt u er vele soorten bladbegonia’s, Calathea’s en hangplanten. Bij elke aankoop krijgt u uitgebreide (leuke) informatie over de planten en hoe u deze het beste kunt verzorgen.

Botu how are you growing

Mosmuren
In de Greennest Gallery kunt u zich ook laten informeren over innovatieve toepassingen voor het gezonder en leefbaarder maken van uw werkomgeving. In de winkel zijn diverse groene wandsystemen en mosmuren te bewonderen. Én te koop. Daarnaast kunt u ook een custom made vergroeningsplan laten opstellen voor uw kantoor of werkruimte.

 

How are you growing?
Plantbeweging De Greennest Gallery is onderdeel van How are you growing?, de plantbeweging van sociaal ondernemer Karima Benali. Haar ideële missie is om de ‘stedeling’ te helpen onze groene omgeving weer te begrijpen en daarmee het contact tussen mens en natuur te herstellen. Hiervoor wordt geput uit de aanwezige wetenschappelijke kennis van de universiteit. Ook werkt How are you growing? veelvuldig samen met kunstenaars en andere creatieven om plantenkennis op een prikkelende en aantrekkelijke manier over te dragen.

Workshops en activiteiten
Het hele jaar door zijn er in de Greennest Gallery workshops en lezingen te volgen die wetenschap en kunst koppelen aan de natuur. Zo zijn de workshops cyanotypie (een oude fototechniek om zelf prachtige, blauwe botanische prints te maken) erg populair en dit jaar wordt gestart met Wabi kusa (een waterterrarium maken). Daarnaast zijn er workshops How do I care? over de verzorging van kamerplanten. De lezingenreeks Darwin & Drinks is een aparte vermelding waard. Eens per maand neemt botanisch filosoof Norbert Peeters zijn publiek mee naar het Victoriaans tijdperk. Het tijdperk waarin het denken over planten onder invloed van Darwins ontdekkingen wezenlijk veranderde.

Meer informatie?
De Greennest Gallery is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur en op zaterdag en zondag vant 10.00 tot 16.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u op afspraak langskomen voor advies, samenwerking of grote bestellingen. Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van How are you growing? kunt u de organisatie volgen via social media (facebook en instagram) of zich inschrijven voor de nieuwsbrief via www.howareyougrowing.nl

Botu how are you growing