Fotografie en film

NB. In verband met coronamaatregelen is het niet mogelijk om trouwreportages of ander photoshoots in de kassen te maken.

Fotoshoots en filmopnames

Bruidspaar op de Rotstuin

In de Botanische Tuinen Utrecht zijn veel bijzondere plekjes die een prachtig decor vormen voor uiteenlopende foto- en filmshoots. U bent van harte welkom om dergelijke (commerciële) shoots bij ons te maken, mits dit binnen de reguliere openingstijden gebeurt. Houd er rekening mee dat in de Tropisch kassen de luchtvochtigheid hoog is. Met name als het buiten koud is, zullen lenzen beslaan. Neem dan wat extra tijd om de lenzen te laten acclimatiseren.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Christine den Das, tel. 030-2531826, email botanische.tuinen@uu.nl.

Neem voor journalistieke filmopnames en fotoprodukties waarbij de tuin zelf onderwerp is van de opnames en uitdrukkelijk ingegaan wordt op de tuin en haar functies, contact op met onze communicatiemedewerker, Akkie Joosse, tel. 030-2537787, email a.j.joosse@@uu.nl.

Trouwfotografie, verlovingsfotografie en overige familiefotografie
Voor familiefotografie zoals trouwfoto’s en –films, rekenen wij geen extra kosten. U betaalt de reguliere entreeprijs. U dient een toegangsbewijs inclusief reservering van een tijdslot voor binnenkomst te kopen via onze website voor alle personen die naar binnen willen voor de trouwfotografie.

Tarieven overige fotoshoots en filmopnames
Fotoshoot tot 10 personen: € 100,-

Filmopnames tot 10 personen: € 100,-

NB. Deze tarieven zijn ex. btw per uur, met een minimum van 1 uur en exclusief toegang.


Neemt u voor foto- en filmopnames met grotere groepen contact met ons op.
Ruimte voor visagie of kleedruimte kunt u apart huren tegen de gangbare tarieven.

Do's en don'ts

  • Het is verboden te filmen met drones in de Tuinen en de rest van het Utrecht Science Park.
  • De zorg voor onze natuurlijke leefomgeving ligt ons na aan het hart. Het is daarom niet toegestaan bij fotosessies of feesten gebruik te maken van confetti in de tuin. Confetti is in veel gevallen van kunststof en ook papieren confetti bevat allerlei kleurstoffen die we liever niet in de grond hebben. Vogels en andere kleine dieren kunnen het bovendien verwarren met voedsel met alle gevolgen van dien.
    Ook ballonnen hebben we liever niet los in de tuin. Op onze stranden zijn resten van ballonnen inmiddels één van de meest voorkomende vormen van zwerfvuil. Wilt u ze toch graag gebruiken dan vragen we u ze na gebruik op te ruimen (ook als ze geknapt zijn) en bij het afval te gooien.

    De zorg voor de natuur dragen we samen.