Adres, route en parkeren

De Botanische Tuinen zijn te vinden op het Utrecht Science Park, in het hart van het Universiteitscentrum De Uithof op ongeveer 5 km vanaf het centrum van Utrecht. De Tuinen zijn zowel met openbaar vervoer als met de auto of fiets goed bereikbaar.

Botanische Tuinen Utrecht, Fort Hoofddijk
Budapestlaan 17
3584 CD Utrecht (Utrecht Science Park, De Uithof)

Met de fiets

De Botanische Tuinen liggen ca. 5 km van het centrum van Utrecht en zijn vanaf station Utrecht CS goed met een (OV) fiets bereikbaar. Natuurlijk zijn de Tuinen ook prima op te nemen in een wat langere fietstocht in de omgeving van Utrecht. Wilt u een fietstocht plannen? Dat kan onder andere via de fietsrouteplanner van de fietsersbond. De Tuinen hebben een oplaadpunt voor electrische fietsen dat werkt op zonne-energie.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer zijn de Tuinen vanaf Utrecht CS te bereiken met tram 22 en bus 28, resp. halte Padualaan en halte Botanische Tuinen. Vanaf 9 december 2018 krijgt lijn 28 ook een halte aan de Centrumzijde. 

Op lijn 18 (bushalte Sorbonnelaan) worden in de spits extra bussen ingezet van en naar Utrecht Science Park.

Komt u niet via station Utrecht Centraal, kijk dan voor de bereikbaarheid met openbaar vervoer vanaf een andere locatie. Voor de route van lijn 22 en lijn 28 (directe bus vanuit Vleuten) kunt u ook kijken op de website van U-OV. NB. De tram, lijn 22 rijdt NIET in het weekend.

Route en parkeren

Voor uw route naar de Botanische Tuinen kunt u de anwb routeplanner gebruiken. In de buurt van de Tuinen zijn diverse parkeerterreinen die in het weekeinde gratis toegankelijk zijn. Op werkdagen, buiten de vakantieperiodes, kan het soms lastig zijn een parkeerplaats te vinden.

Wij raden u dan aan met openbaar vervoer of de fiets te komen. U kunt uw auto ook parkeren bij P+R De Uithof.
U kunt hier voor slechts € 5,- de hele dag parkeren en met een combikaartje met openbaar vervoer in de stad verder reizen. Zo kunt u eerst de tuin bezoeken en met hetzelfde kaartje doorreizen naar het centrum van de stad. Een ideale combinatie! U kunt bij de P+R overigens ook OV-fietsen huren.