Natuurlijk snoeien 2020

Modeste Herwig en Tinka Chabot

Snoeien is voor veel tuinliefhebbers toch wel een van de meest uitdagende en moeilijkste tuinklussen. Maar als je weet hoe het moet, wordt deze ‘chirurgie’ in de tuin juist erg leuk om te doen. Met de juiste kennis durf je best te snoeien.

Tijdens de Workshop Natuurlijk Snoeien leer je van Tinka Chabot en Modeste Herwig waarom en wanneer je moet snoeien.

We snoeien op een terughoudende manier, het gaat ons vooral om een mooie natuurlijke groeivorm.

Tinka Chabot heeft zich gespecialiseerd in het esthetisch snoeien van heesters en bomen in de tuin. Zij is vakbekwaam hovenier, heeft de opleiding Bosbouw gedaan en heeft een jarenlange ervaring. Snoeien is haar passie: zij geniet van het resultaat als ze een struik of boom op de juiste manier onder handen heeft genomen. De struik ziet er na het snoeien natuurlijker uit, is gezonder en bloeit rijker. Tinka laat tijdens de workshop het snoeien in de praktijk zien, toont snoeigereedschap, vertelt over het beste tijdstip om te snoeien en nog veel meer.

Tuinspecialiste Modeste Herwig vertelt tijdens deze workshop aan de hand van een fotopresentatie over de verschillende heesters en bomen die regelmatige snoei nodig hebben, over het snoeien van fruitbomen, rozen en andere struiken. Ook geeft zij je alle tips en trucs die je nodig hebt als je zelf gaat snoeien in de tuin.

Data: woensdag 8 april 2020 en vrijdag 18 september 2020.
Tijd: van 10.00 tot 15.00
Locatie: Botanische Tuinen in Utrecht.
Aantal deelnemers: 12 - 16

Cursusprijs: € 95,-

Inclusief:
-entree tot de Botanische Tuinen in Utrecht
-koffie met gebak
-lunch (biologisch broodje en iets te drinken)
-middagthee
-het complete lesmateriaal (digitaal)

U kunt zich hier voor deze cursus opgeven.